A román az első, különben bírság jár

Dumitru Marinescu prefektus visszamenőleg büntetné meg Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert. Az indok: nem cserélte le időben azokat az intézményi táblákat, amelyeken a magyar felirat szerepelt elsőként.
Hirdetés
Bántotta a szemét Kovászna megye prefektusának, hogy egyes intézményi táblákon a magyar elnevezés szerepel elsőként, és csak azután a román, ezért perbe fogta Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert. A Kovászna megyei törvényszék tavaly decemberben okafogyottá nyilvánította a polgármester megbírságolását, arra hivatkozva, hogy időközben kicserélte a kétnyelvű táblákat – írja a Krónika.
 
Dumitru Marinescu prefektus nem elégedett az ítélettel, és most azt kéri: Antal Árpád minden egyes nap után a bruttó minimálbér 20 százalékával megegyező késedelmi bírságot fizessen. Többoldalas periratban vázolta fel, hogy a bírságtól miért nem lehet eltekinteni, ugyanakkor megemlíti. szerinte az elöljáró nem cserélte ki az összes köztéri feliratot.
 
Az önkormányzat korábban azzal érvelt, hogy egy 75 százalékban magyarlakta városban alkalmazkodni kell a nemzetiségi arányokhoz, így a magyar feliratnak kellene elsőként szerepelnie.
 

 

Hirdetés