<![CDATA[foter.ro]]> http://foter.ro/ hu-HU <![CDATA[Exit poll: Macron-Le Pen döntő lesz a francia elnökválasztáson]]> Fej fej mellett végzett a centrista és a szélsőjobboldali jelölt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Miklós: A veteránok hozták a román aranyakat – véget ért Kolozsváron a torna Európa-bajnokság]]> Románia a második, Magyarország a kilencedik az éremtáblázaton.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Meglepetés”: Tăriceanu lett az ALDE elnöke]]> Na de miért dicsérte video-üzenetében Kelemen Hunor?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Franciaországon a világ szeme – elkezdődött az elnökválasztás]]> Tizenegy jelölt, 47 millió választópolgár, fokozott biztonsági intézkedések.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilágyi Zsoltot újraválasztották elnökké az EMNP kongresszusán]]> Toró T. Tibor a párt ügyvezető elnöke lett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Két hegymászó csodagyerek vesztette életét a Retyezátban]]> Tapasztalt, rekordokat döntögető alpinistáknak számítottak. Ötven fős csoportjuk azonban figyelmen kívül hagyta a lavinaveszélyt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Minősíthetetlenül bánt Ilie Năstase a magyar származású brit teniszezőnővel]]> Konta Johanna sírva hagyta el a pályát, miután a román teniszcsillag őt és edzőjét is lekurvázta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Meg kell kérdezni a nagyfőnököktől” – így módosítottak az RMDSZ küldöttei (VIDEÓ)]]> Okoztunk némi zavart az SZKT-küldöttek körében, akik legalább két fontos újítást is elfogadtak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Miklós: Két másodpercen múlott a magyar arany a kolozsvári torna Eb-n]]> A lólengést évtizede uraló Berki Krisztián a várakozási idő túllépése miatt nem lett hetedszer is Európa-bajnok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A hobbitokkal példálózott Németh Zsolt az EMNP kongresszusán]]> Szilágyi Zsolt pártelnök szerint bármennyit is vitatkoznak az RMDSZ és az MPP vezetőivel, nem szabad elfelejteni, hogy „ők a testvéreink”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román arany, magyar bronz a torna Eb-n]]> Dévai Boglárka ugrásban, Marian Drăgulescu talajon remekelt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kibújtak a kutatók a laboratóriumokból]]> És felvonultak a tudományért. Pontosabban a megbecsüléséért és magasabb hazai finanszírozásáért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kamionba zsúfolódva próbált kijutni az országból 111 menedékkérő]]> Korábban menedékjogot kértek Romániában, de tovább szerettek volna menni a Schengen-övezetbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A legtélibb tavaszi reggelen vagyunk túl]]> Csíkszeredában mínusz 9 fokot mértek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így is lehet sportot űzni]]> Vagyis sportszerűen. Ahogy például Sepsiszentgyörgyön csinálják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Miklós (Főtér.ro): Magyar ezüst a torna Európa-bajnokság első döntős napján!]]> Kovács Zsófia sporttörténelmet írt Kolozsváron a tornász Eb összetett versenyében, miközben hallotta, hogy magyarul szurkolnak neki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kultúrprogramok sokaságával hangolnak a városnapi bulira Szentgyörgyön]]> Kilenc napon át 40 helyszínen 300 programot kínál ebben az évben a szombaton kezdődő Szent György Napok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Táblabíróság: szabályos volt a DNA Horváth Anna elleni eljárása]]> A volt kolozsvári alpolgármester három napon belül fellebbezhet a végzés ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lassan-lassan csak hazahozzák Ghițát]]> A bíróságok elküldték azokat az iratokat, amelyek alapján a román állam kérheti a volt politikus kiadatását Szerbiától.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[22 megyében akadozott a forgalom és az áramellátás]]> A tavaszi tél két nap alatt jobban eldurvult, mint a téli tél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mit csinál Románia a kanyarójárvány közepette? Oltóanyagot exportál!]]> Miközben ötezer ember megbetegedett, huszonkét gyerek meghalt, a megyékben pedig nincs elég oltás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mindenki nyugodjon le: Grindeanu uralja a hóhelyzetet]]> A miniszterelnököt óránként tájékoztatják az időjárás okozta galibákról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kortárs táncbemutatóra készül a Kolozsvári Magyar Opera balettkara]]> A test ébredését és a nagyvárosi lét okozta emberi szenvedést két táncelőadás keretében, Rachmaninov, Prokofiev és Bartók zenéjére viszik színre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kelemen Hunor: az ellenzék pártjai versenyeznek a kisebbségellenességben]]> Az RMDSZ elnöke a kolozsvári SZKT-ülésen fogalmazott így, ahol elfogadták azt is, hogy a szövetség bevezeti a női kvótát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bocsánatot kért az erdélyiektől az őket pocskondiázó jobbikos]]> Szotyori-Lázár Zoltán többek között azt írta: nem érdemeltek kettős állampolgárságot, mert nagymértékű a körükben az elhülyülésre való hajlamosság.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezt kifogásolják az egészségügyi nyelvhasználatot megtámadó pártok]]> Egy hete még megszavazták, most meg kekeckednek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barbu Mateescu (Sociollogica blog): Így változtatja meg a demográfia Romániát]]> Avagy a Kolozsvár és Bukarest közötti bizarr kapcsolat. Barbu Mateescu szociológus írása ugyancsak elgondolkodtató.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megbírságolták a tilosban parkoló temesvári rendőröket]]> Sőt meg is duplázták azt, de még mindig kisebb bírságot kaptak, mint az, aki felhívta a figyelmet a kihágásra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovászna megyében nagyon tél van]]> Április közepén kemény téli körülmények között lehet csak közlekedni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro (Főtér.ro): Beke István szabad, de megváltoztatta az életét a „terroristaügy” (VIDEÓ)]]> A terrorizmus vádja alól nemrég alapfokon felmentett kézdivásárhelyi fiatalember először számolt be elfogatásáról, fogvatartásának körülményeiről, tárgyalótermi részletekről, cellatársainak és román ismerőseinek viszonyulásáról, illetve arról, hogyan élte meg családja az ügyet. Exkluzív interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>