<![CDATA[foter.ro]]> http://foter.ro/ hu-HU <![CDATA[A CFR-hez igazolt a leghíresebb labdarúgó, aki valaha megfordult a román élligában]]> Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Valósággal ostromolják a román bankokat a hackerek a SRI szerint]]> A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mégis betiltják a jobbkormányos autókat Romániában]]> Sok problémát ezzel nem oldottak meg, mivel az EU-n kívüli államokból behozott járművekről van szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orban szerint Viorica Dăncilă miniszterelnök szégyenletes módon hazudik és le kell mondania ]]> A Nemzeti Liberális Párt elnökének nagyon nem tetszett a brüsszeli hivatalosságokhoz intézett miniszterelnöki levél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dan Tanasă ismét talált egy okot, amiért beperelheti Csíkszereda polgármesterét]]> Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincsenek jó híreink a hétvégi időjárásról]]> Rossz időre és árvízre is figyelmeztetést adtak ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horaţiu Pepine (dw.com): Miért fulladt erőszakba az augusztus 10-i bukaresti tüntetés?]]> Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Van egy aradi postafiók, ahová lassan hazajárnak a tolvajok]]> Pénzt soha nem találnak az irodában, ezért azt viszik, ami mozdítható.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemezpremier: hallgassa meg nálunk a The Stonecrops új albumát]]> A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Andrei Pleşu (Adevărul): Egy bunkó kormánnyal úgy kell beszélni, hogy megértse]]> Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy ideig a kanadai légierő vigyáz majd arra, hogy az oroszok ne tehessenek kárt Romániában]]> Hamarosan CF-18 Hornetek őrzik a román légteret.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A román miniszterelnök asszony Brüsszelbe szaladt árulkodni]]> Viorica Dăncilă írt egy levelet, amelyben a csúnya tüntetőkre, meg a csúnya államelnökre panaszkodik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Miklós: Kettős győzelemmel jutott tovább a CFR az Európa Ligában]]> Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elmondhatatlan kárt okoztak a Kolozsvár Arénában az UNTOLD fesztivál résztvevői]]> A futópálya gyakorlatilag használhatatlan.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Háromszékre is beköszönt a nyugat-nílusi láz]]> Egy idős kézdivásárhelyi férfi fertőződött meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Csődöt mondott a CFR a minivakációzók előtt]]> Túl sok a lerobbant vasúti kocsi, nincs amivel utazni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jakab-Benke Nándor (Főtér.ro): Elég elé világ – 6. évad, 5. epizód]]>
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mégsem lesz Temesvár Európa kulturális fővárosa? ]]> Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyilvántartásba vettek egy Muie PSD nevű céget Nagy-Britanniában]]> A vállalat Romániában is jelen lesz, ha hagyják. A Târgoviștéből származó cégalapító máris munkaerőt toboroz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Parcellánként vásárolják fel az országot a külföldiek]]> A román termőföldek mintegy 30 százaléka idegen tulajdonba került egy friss becslés szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robert Stan: Románia elveszíti Magyarországgal szemben az autóipari versenyt]]> Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU nem fogja kárpótolni a romániai sertéstenyésztőket]]> Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem bírja ki a PNL, hogy ne támadja meg a római katolikus líceum újraalapítását]]> A nép ügyvédjéhez fordulnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kilőtték a fagyizó medvét Tusnádfürdőn]]> A helyi gyerekközpontba járt be nyalakodni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Drágább lesz az élelmiszer]]> Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bocsánatot kért a csendőrroham vétlen áldozataitól a csendőrök parancsnoka]]> Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ősszel végre használhatóvá válhat Kolozsvár nyugati kerülőútja (VIDEÓval) ]]> Megépült az a bizonyos gyalui híd, amely két sztrádaszakaszt kötne össze.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Büntetőügyes polgármester is aláírta a büntetőügyesek nélküli közszférát követelő indítványt]]> A DNA által korrupcióval gyanúsított Cătălin Cherecheș szerint büntetőügyes politikusoknak nincs keresnivalójuk a közszférában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Öt gyereket gázolt el egy részeg sofőr]]> Behajtott egy parkba, ahol a gyerekek játszottak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Árpád: Románia 100]]> Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
[...] Bővebben!
]]>