<![CDATA[foter.ro]]> http://foter.ro/ hu-HU <![CDATA[Kolozsvár mellett embert, Székelyföldön medvét gázolt el a vonat]]> A 60 éves férfi halálát gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálják ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Óriásplakátokon szeparatistázzák a kárpátaljai magyarok vezetőit]]> Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem eszik olyan forrón az esküvői adócsalást]]> A pénzügyminiszter bírálta a fináncokat, hogy most szállnak rá a friss házasokra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint 200 tűzoltó oltotta a szebeni festékraktárat]]> Nagyszeben idei legnagyobb tűzvésze kilenc órán át tartott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tényleg Kolozsvárra jön Schwarzenegger]]> Örülj, Erdély! A Terminátor kimondta a boldogító Igent!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beüt a kellemetlenebbik ősz, ha már hétvége van]]> Szombaton helyenként, vasárnap szinte mindenhol esni, a hegyekben akár havazni is fog.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdély László: Sosem hallott dalok egy elfeledett kolozsvári zeneszerzőtől (VIDEÓ)]]> Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cotroceni-be rendeli a pártokat Iohannis]]> Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A korruptakat nem, de kollégáit vizsgálhatja a DNA élére jelölt ügyész]]> Adina Floreáról nyilatkozott a CSM, akit Tudorel Toader szemelt ki a DNA vezetésére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhúzta a nótáját a harmonikájával „adót csaló” muzsikusnak az ANAF]]> Ez nem a tücsök és a hangya meséje, hanem a román változat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szántai János (Főtér.ro): Szilágyi István, a magyar irodalom Clint Eastwoodja]]> Add nótám, Arany: 80 év ritka szép.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[E késői gesztenyevirágokat (is) hamarosan eltapossa a rideg ősz]]> Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ion M. Ioniță (Adevărul): Így „föderalizálódik” Románia: a kormány nem akar befektetni az infrastruktúrába]]> Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dalí-, Chagall- és De Chirico-munkákkal nyomul a nagyváradi múzeum]]> Álmukban sem láttak ilyet a váradi művészetkedvelők.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EXKLUZÍV DALPREMIER: Most itt meghallgathatja a Teddy Queen legfrissebb dalát!]]> Újabb ízelítőt kaptunk a gyergyói trió készülő új albumáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarlóna helyett ismét csak Lóna lesz „Szászlónából”]]> Pedig mindenki Magyarlónaként ismeri, azután is, hogy egy román nacionalista politikus kibulizta a névcsonkítást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Ezrek felhőtlen szórakozását tette tönkre egyetlen vandál ]]> Sokan csodájára jártak, de akadt, akit zavart a közösségi zongora.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jakab-Benke Nándor: Elég elé világ – 6. évad, 23. epizód]]>
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A tarlóégetés nem csak veszélyes és bunkó dolog, de irtózatosan drága is]]> Bőkezűen osztogatják a bírságokat érte.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mit kezdett egymással az erdélyi magyarság és a Ceaușescu-rendszer?]]> Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Úgy égett egy temesvári szálloda, mint a zsír (VIDEÓval)]]> Az egyetemi kollégiumok mellett csaptak fel a lángok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dragneaföld fővárosában estek egymásnak két rivális romaklán asszonyai ]]> A Teleorman megyei Alexandria egyik iskolája előtt történt a botrányos eset.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cioloș: nem a kormányom fúrta meg a csíksomlyói búcsú UNESCO-tagságát ]]> A volt miniszterelnöknek Csíkszeredában kellett magyarázkodnia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hat év letöltendő börtön vár az adóhatóság volt vezetőjére]]> Sorin Blejnarnak egy szép kövér summát is vissza kell fizetnie.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vadállattal ütközik? Jelentkezhet kártérítésért! ]]> A vadkárok kifizetését is leegyszerűsítenék végre a vadászati törvény módosításával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Diktatúrapárti, cigánygyűlölő és homofób a hazai pedagógusok fele ]]> És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hálucsinánt: az agrárminiszter szerint szándékosan terjesztik a pestist Dragnea megyéjében]]> A makulátlan Teleormanról van szó, tehát Daea disznóságot sejt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cristian Unteanu (Adevărul): Románia a jövendőbeli európai szankciórendszer tesztelésének iskolapéldája]]> Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kolozsvár, te drága! – mutatjuk, mennyibe kerül az élet a kincses városban]]> Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rájuk támadt a medve, fejszével verték agyon]]> Az állat nem bírta tétlenül nézni, hogy a házaspár almát szed a kertben.
[...] Bővebben!
]]>