<![CDATA[foter.ro]]> http://foter.ro/ hu-HU <![CDATA[Főtér.ro (Agerpres): Ezek a téli ünnepkör kötelező kellékei a romániai lakosság szerint]]> A többség az ünnepeket a karácsonyfával és a díszvilágítással asszociálja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Remus Florescu (Adevărul): Miként segítette elő Gheorghe Funar az IT-ipart Kolozsváron]]> A habzó szájú „trikolór polgármester” vadnacionalizmusa idővel váratlan hatással járt. Szerintünk ő se gondolt erre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszüntették a katalán elnök és társai elleni bírósági eljárást]]> Mivel az elfogatóparancs visszavonása után tárgytalanná vált.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro (Agerpres): DNA: Pusztító hatása lesz a büntetőeljárási törvénymódosítgatásnak]]> A korrupcióellenes ügyészség szerint a jogalkotók akadályozni akarják a bűnüldöző szerveket a bűncselekmények feltárásában és bizonyításában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem kell ezentúl románra fordítani a magyar tankönyveket]]> Egy részüket egyáltalán nem kell átültetni az állam nyelvére, a többinek a fordítása az országos tankönyvkiadóra hárul.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro: Két magyar szerzőt is díjaztak a román irodalmi körön]]> A kolozsvári Thoreau unokaöccse keretében hatékony kapcsolat alakult ki a fiatal magyar és román szerzők között.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Értesülés: sutyiban megegyezett a PSD és az RMDSZ]]> Az RMDSZ támogatta a házszabályzat módosítását, a PSD cserébe azt ígérte, tavasszal tesz egy szívességet neki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar-román koprodukciós mozifilmet rendez Felméri Cecília]]> A főszerepeket pedig magyar sztárok játsszák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jakab-Benke Nándor: Elég elé világ – 5. évad, 19. epizód]]>
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Év végi autópálya-mérleg: 0 kilométer]]> Románia gazdasága tényleg toronymagasan száll. Az a kérdés, hova.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megmagyarázzák: ezért szavazta meg az RMDSZ az igazságügyi törvények módosításait]]> A szövetség közleményben érezte szükségét megindokolni a voksot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Előzetesbe került a nő, aki a metró alá lökött egy fiatalasszonyt]]> Zajlik a nyomozás a szörnyű gyilkosság ügyében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Érvénybe lépett a három napos nemzeti gyász]]> A zászlókat félárbócra eresztik, a média ehhez igazítja műsorait, és elhalasztják a nyilvános rendezvények zömét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mindenki nyugodjon meg, azután sem tűnik el a kebab]]> Az Európai Parlament nem szavazta meg, hogy betiltsák a foszfát alkalmazását a közkedvelt gyorsételben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Időzített szavazógéppé butította magát a képviselőház]]> Szerda reggel hirtelen módosította a házszabályt úgy, hogy a plénumban érdemi vitára alig kerülhessen sor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro (Agerpres): Szörnyethalt egy tusnádi munkás Hargita megyében]]> A munkabalesetet a rendőrség és a munkafelügyelőség is vizsgálja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro (Agerpres): Megszavazták a Igazságszolgáltatási Felügyeletről szóló törvénymódosítást]]> A képviselőház cikkelyenként fogadta el a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) működését érintő változtatásokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyaroknak üzent az USR, Porcsalmi válaszolt]]> Az igazságszolgáltatási reformokat támogató RMDSZ politikáját bírálta az USR a magyaroknak szánt felhívásában. Az RMDSZ nevében Porcsalmi Bálint válaszolt: ne nézzék hülyének a magyarokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy magyar üzletember levédette az Arsenie Boca-márkanevet]]> Övé a brand, a legendává vált ortodox szerzetest ábrázoló szuvenírek hamisítványok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az elnök lerótta kegyeletét a király előtt]]> A sinaiai Peleș-kastélyban a rokonok, illetve román és külföldi személyiségek vettek búcsút I. Mihálytól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro: Tőkés László idén is Temesvárra zarándokol a forradalom évfordulóján]]> Koszorúzással, gyertyagyújtással, fórummal és kötetbemutatóval emlékeznek meg a 28 évvel ezelőtti eseményekről a temesvári magyarok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Betekintettünk 100 év kolozsvári karácsonyfái alá (VIDEÓ)]]> Archív fotók, megindító történetek: beküldött karácsonyi családi képekből nyílt egy évszázadot átkaroló kiállítás a Sapientián.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ez a véleményük a kárpátaljai magyar szervezeteknek a Velencei Bizottság döntéséről]]> Alapvetően üdvözlik, de a problémák szerintük ezzel nem oldódnak meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Várakozó szülők közé hajtott autójával egy iskolaigazgató Buzăuban]]> Kilencen kerültek kórházba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sorin Ioniță (Contributors): Rosszabb lett volna, ha 1990-ben bevezetik Romániában a monarchiát]]> Mihály király megfelelő ember lett volna arra, hogy egy meglévő ország felett tisztességesen uralkodjon. Arra nem, hogy nulláról újra felépítse azt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar-magyar „háború” miatt lesz román termék a kürtőskalács?]]> A Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület azzal vádolja a magyar agrártárcát, hogy a „hamisítók” mellé állt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[I. Mihály király földi maradványai megérkeztek Romániába]]> És megkondultak az ország harangjai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ionel Grigorescu (Historia): Mezőgazdasággal leplezik a magyar iskola létrehozásának törvénysértését]]> A marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnáziumét, hát persze. Galádul, naná! Jaj, a magyarok megint átverték a büszke románokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Örömhír: Romániában is rendelhető az új Bentley Continental GT!]]> Kőgazdag-e Ön? Ez a hír Önnek szól! Kattintson hát Ön izibe'!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia már megint elszabotálta a csíksomlyói búcsú világörökséggé nyilvánítását]]> Kellemetlen ez a feledékenység.
[...] Bővebben!
]]>