<![CDATA[foter.ro]]> http://foter.ro/ hu-HU <![CDATA[Raluca Pancu (pressone.ro): Állami Centenárium: egymással nem beszélő miniszterek, pénztelen megyék, XIX. századi projektek]]> Annyi dilettantizmust, nemtörődömséget, provincializmust ritkán látni, mint a nagy román egyesülés centenáriumi ünnepségeinek előkészületei esetében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román népviseletről koppintott az egyik legnagyobb luxus divatmárka]]> 30 ezer euróért árulták azt, amit a bihari népi mesterek ennek töredékéért is szívesen elkészítenek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A holland parlamentben akart öngyilkos lenni egy férfi]]> Leugrott az erkélyről kötéllel a nyakában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro (MTI): Ideiglenes határátkelőket is nyitnak a magyar választás napján, csak szavazzunk]]> Minderről Szijjártó Péter külügyminiszter nyilatkozott Marosvásárhelyen azon a sajtótájékoztatón, melyen a magyar-román kapcsolatok aktuális kérdései kerültek terítékre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kigyulladt egy volt olajfinomító]]> Vastag füsttel égett Ploieşti déli részén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kitüntették a halálra késelt rendőrt]]> A post mortem becsületérmet a meggyilkolt rendőr özvegye vette át.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Duster-tulajdonosok, figyelem: szoftverhibás gépkocsikat hív vissza az autógyár]]> Mintegy 1 800 gépjárműtulajdonost érint a felhívás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szántai János (Főtér.ro): Furcsa és megalázó módon halasztották el ismét az ítélethirdetést Horváth Anna ügyében (VIDEÓval)]]> Immáron harmadszor. Ilyen esettel azért még nem találkoztunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai nagyvárosokat körözött le Torda egy brüsszeli versenyen]]> A város első helyezést ért el a fenntartható közlekedésfejlesztési tervével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Még mindig nem ér véget a tavaszi tél Erdély déli részén]]> A Kárpátokon túli területeken pedig egyenesen fokozódik a helyzet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Igor Dodon „hadat üzent” Romániának]]> Persze, vicces ezt nézni, de tény, hogy lassan durvulnak a dolgok a két szomszédos és baráti (?) ország között.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tudor Duică (tudorduică-transsylvanica.ro): Aurel C. Popovici, Ferenc Ferdinánd főherceg és a Nagy-ausztriai Egyesült Államok]]> Jó tudni, hogy lehetett volna akár így is: Erdély és Székelyföld, szövetségi államok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jakab-Benke Nándor: Elég elé világ – 5. évad, 47. epizód]]>
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zuckerberg elismerte: hibázott a Facebook az utóbbi évek egyik legnagyobb botrányában]]> A közösségi oldal alapítója lépéseket ígér a Cambridge Analytica-ügy hibáinak kiküszöbölésére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyarellenes hiszti ellenére épülhet az új magyar-román gázvezeték]]> A gazdasági érdekek felülírják a soviniszta hőzöngést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Összeurópai adózásra fognák a Google-t, Facebookot és társaikat]]> Az Európai Bizottság évi legalább öt milliárd eurót fejne ki a digitális óriásokból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boris Johnson hitlerezett egyet, az oroszok kibuktak]]> A borzos brit külügyminiszter szerint Putyin arra használja az idei focivébét, amire Hitler az 1936-os olimpiát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A PSD kampányszekerét is megtolhatta a Facebook-botrányban érintett cég]]> Megszólalt egy brit politikai tanácsadó, akit a PSD 2016-os választási kampányához környékeztek meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarország múltját a jelenben alakítjuk]]> Miért emlékszünk Mátyás országlására úgy, mint az igazságosság aranykorára? Ki volt az egyetlen nő, aki érdemben befolyásolta a magyar történelmet? Romsics Ignác új műve ezekre a kérdésekre is választ ad.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lazăr Lădariu (Cuvântul Liber): Vajon miért 40 000?! Provokáció!]]> Amikor az erre szakosodott román média már az abszurdon is rég túl van, és azt fejtegeti, mit jelent az a bizonyos 40 000 résztvevő, akiket a Székely Szabadság Napján vártak Maroszvásárhelyre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A csíksomlyói hegynyeregben mutatja be kultikus előadását a Nemzeti Színház]]> A Csíksomlyói passió című darab „hazahozása” nemcsak a közönség számára ígéretes, mint kiderült, az előadók életük meghatározó élményeként készülnek rá.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hans Hedrich (Neuer Weg): Trăiască 16 martie! Éljen december 2.! Plädoyer für ein transivanisches Transilvanien]]> Hogyan is kellene viszonyulni az erdélyieknek a nemzeti ünnepekhez? Hans Hedrich írása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Narancsosra vált a havazás]]> Másodfokú riasztást adtak ki a meteorológusok 14 megyére. Háromszéken még csak sárga a tél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Turistacsalogatóbbá teszik Kalotaszeg legjelentősebb várromját]]> Sebesvár izgalmas történelmi múlttal rendelkező 13. századi erődítménye egy EU-s támogatás révén újulhat meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olcsó a haza földje]]> Itt a legalacsonyabb a hektáronkénti átlagár. Hollandiában a legmagasabb, ott még a tenger is veszi. El.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már nem magyar ember vezeti a román vasút személyszállítási részlegét]]> Szentes József három évig állt az intézmény élén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román nackósajtó: miért rendez magyar témájú kiállítást a kolozsvári történelmi múzeum?]]> Sérelmezik, hogy a múzeumigazgató már a második kiállítást szervezi idén Magyarország segítségével. A Centenárium szent évében!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Azt hitte, a füstmentes cigik megússzák a dohányzásellenes kampányt?]]> A reklámjukat máris be akarja tiltatni Raed Arafat belügyi államtitkár.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dragnea exneje kiszállna a korrupciós ügyből]]> Mert visszafizette az okozott kárt. Dragnea megjelent a tárgyaláson, de a csendőrök alig bírták megvédeni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy olasz maffiózót zavartak a szomszéd románok, felgyújtotta a házukat]]> Igaz, a románokról kiderült, hajléktalanok, és egyszerűen elfoglalták az ingatlant.
[...] Bővebben!
]]>