RoMánia
2018. október 2., 09:57
Nem, nem Magyarország. Románia!
2018. október 1., 16:16
A párttagok kivájhatjuk egymás szemét, letéphetik egymás körmeit, lefejelhetik egymást, de ne mindenki szeme láttára. Andrei Pleșu írása.
2018. szeptember 28., 10:11
Már a kormány épületén üldögélő verebek is azt csiripelik: dübörög a román gazdaság. Csak nehogy a szakadék fele száguldjon.
2018. szeptember 27., 18:53
Lehet, hogy azoknak, akik itt élnek, az alábbiak nem pont így jönnek le, de nagyon is el tudjuk képzelni, hogy egy bukaresti vagy regáti számára teljesen igazak.
2018. szeptember 26., 18:04
Igen, mert a Nyugat csak azért jött ide, hogy kirabolják a hazát. Sőt, feldarabolják! Persze, azért lehet benne itt-ott némi igazság.
2018. szeptember 26., 10:17
Vajon miért védik az erdélyi szocdem vezérek Liviu Dragneát olyan keményen? Egyszerű, tessék olvasni.
2018. szeptember 25., 17:47
Ahogy elnézzük a hazai politikai színpad szereplőit, egyeseknek vizsgálat nélkül is kijárna bár a szimbolikus diliflepni.
2018. szeptember 25., 12:25
Ez vérlázító, mondhatná bárki. De tessék csak elolvasni Mircea Marian szövegét, amelyből kiderül, hogy a szocdem fővezér igazi politikai vadállat.
2018. szeptember 24., 18:37
Az egyszerű válasz: mert nincs kivel tárgyalni. A bonyolultabb választ lásd alább.
2018. szeptember 24., 12:31
Már megint jól kiakadtak a felvilágosult román elemzők. Orbán Viktor nem ment el a bukaresti Három Tenger csúcstalálkozóra! Hogy merészelt?
2018. szeptember 21., 11:19
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
2018. szeptember 20., 16:23
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.

összesen: 1916 db | 12 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.