korrupció
2014. február 4. 08:33
Lassan ott tartunk a tanügyben, hogy ha valamelyik tanító néni elmeséli, hogy ő szereti a hóvirágot, és tavasszal nők napjára kap kis tanítványaitól egy csokorral, akkor kirúghatják állásából.
0
2014. február 4. 08:29
Ez sehogy sem hasonlít a pártatlan igazságszolgáltatáshoz, ami pedig életbe vágó szükséglet egy olyan országban, amelyben hatszor annyi korrupciós esetet jegyez az Európai Bizottság, mint az egész unióban.
0
2014. január 31. 11:23
Ismét egy igazságügyi vonatkozású téma gerjeszt vitákat Bukarestben. Szombaton kell hatályba lépnie az új Büntető Törvénykönyvnek (BTK.) és az új büntetőjogi perrendtartásnak, de az igazságügyi szervek szerint a törvénycsomag bizonyos pontjai kifogásolhatók, ugyanis megnehezítik a korrupcióellenes küzdelmet.
0
2014. január 31. 09:26
Mérgezett almának bizonyult Victor Ponta számára az új büntető törvénykönyv és büntető perrendtartás.
0
2014. január 31. 08:26
Néhány évvel ezelőtt Románia még korruptak nélküli korrupt ország volt. Mára a korruptak is előkerültek, beazonosították őket, s mind többen jutnak az igazságszolgáltatás elé.
0
2014. január 30. 16:07
Szombaton hatályba lép Romániában az új és sokat vitatott Btk. és perrendtartás. Örömhírek a Főtéren!
0
2014. január 30. 12:02
Érthető, hogy Monica ebben a környezetben joggal hihette azt, hogy semmi bántódása nem eshet, bármit megtehet, hiszen protektora az a Traian Băsescu, aki azidőtájt az ország első számú döntéshozója volt.
0
2014. január 29. 17:21
Lefizettél egy rendőrt? Jelentsd fel a Korrupcióellenes Igazgatóságnál! Akár ez is megoldást jelenthet a belügyi alkalmazottak körében egyre növekvő korrupcióra Háromszéken.
0
2014. január 27. 17:57
Félévnyi miniszterkedés, 600 ezer euró sikkasztás, öt év letöltendő börtönbüntetés – ezek Monica Iacob Ridzi volt ifjúsági és sportminiszter politikai „karrierjének” legfontosabb állomásai. Az öt év még kérdéses.
0
2014. január 21. 09:56
Az elért eredmények ellenére nem fest túl kedvező képet a román illetékesek korrupcióellenes elkötelezettségéről az Európai Bizottság igazságügyi országjelentése. Legalábbis a megszellőztetett részletek szerint.
0
2014. január 20. 13:04
A börtönből tett panaszt a korrupció miatt elítélt Adrian Năstase exkormányfő Traian Băsescu köztársasági elnök ellen. A volt miniszterelnök szerint az államfő egy, az ítélethozatal előtti, rá vonatkozó kijelentésével befolyást gyakorolt a bíróságra.
0
2014. január 20. 08:38
Ha végigzongorázza az ember a bukaresti iskolabotránnyal kapcsolatos írásokat, szeme előtt dagad rémtörténetté a fővárosból indult balkánbalhé. A diákok, szülők vallomásából az derül ki, hogy az iskolák és óvodák gonosz vezetői, osztályfőnökei, tanítói a szülők keservesen megkeresett anyagi hozzájárulásával teszik szalonképessé a nincstelenségbe süllyedt romániai tanintézményeket.
0
Vesztegetés vesztegetett nélkül
2014. január 19. 12:12
Miután a képviselőház 2012-ben nem járult hozzá a bűnvádi eljárás megkezdéséhez Borbély László volt környezetvédelmi miniszter ellen, a DNA pénteken nem emelt vádat ellene. Három másik gyanúsított ellen viszont igen.
0

összesen: 913 db | 18 db/oldal

első vissza 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 következő utolsó
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A két rabló százezer lejt vitt el.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.