Nyugdíjas SRI-főnök vezeti a Duna-delta rezervátumot

Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Hirdetés

Nyugdíjazás után sem kell félteni a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tagjait: bár valószínűleg kiemelt különnyugdíjat is kap 2017 augusztusi nyugdíjazása óta, Cătălin Ţibuleac ezentúl helyettes államtitkári rangban és fizetéssel vezeti a Duna-delta rezervátumot kezelő állami hatóságot.

Pénteken jelent meg a Hivatalos Közlönyben, hogy Viorica Dăncilă kormányfő leváltotta a hatóság éléről Mălin-Matei Muşetescut, a helyére pedig Cătălin Ţibuleac-ot nevezte ki, aki a Ziarul de Tulcea szerint két évvel ezelőttig a SRI Tulcea megyei szervezetét vezette.

Ţibuleac jelenleg a Duna-delta Turisztikai Célpontjait Kezelő Egyesület elnöke, a helyi újság szerint felpörgette a turizmust a deltában.

Kinevezése ellen az USR máris tiltakozott arra hivatkozva, hogy Ţibuleac a PSD „helyi bárója”, Horia Teodorescu Tulcea megyei tanácselnök embere, egyesületét pedig a környékbeli polgármesteri hivatalok finanszírozzák 500 eurós havi befizetéssel. Az USR arra kéri a kormányfőt, változtassa meg a döntését Ţibuleac kinevezéséről, mert az csak pártérdekeket szolgál.

Hirdetés

Az már súlyosabb, de még nem ellenőrzött információ, amelyről környékbeli polgárok értesítették az USR-t, miszerint a Ţibuleac vezette egyesület cinkos abban, hogy egyes befektetők továbbra is vegyipari termékekkel gazdálkodhassanak a Duna-delta rezervátum védett területén.

 

Hirdetés