Mi az, hogy elárasztja a várost a szemét? Tessék fizetni!

Példát statuált a környezetvédelmi őrség a dzsuva miatt Temesváron.
Hirdetés

Ma Temesváron, holnap az egész országban? – jut eszünkbe az 1989-es forradalom szlogenje. Mert nemcsak a Bánság központjára, sok más romániai városra is ráférne, hogy a környezetvédelmi hatóságok szétnézzenek a köztereken és bírságolással tegyenek rendet.

Nos, elkezdték. Elsőként a temesvári polgármesteri hivatalt bírságolták meg 15 ezer lejre a város közterületeit ellepő szemét miatt. Az ellenőrök május 8-14. között tartottak terepszemlét és arra a következtetésre jutottak, hogy a nyugati nagyvárosban nem működik megfelelően a szemétszállítás.

És itt nem arról van szó, hogy találtak egy-két zacskót eldobva az utcán: zsáknyi hulladék maradt elszállítatlanul a város parkjaiban, terein. Ezért a bírság. Igaz, 15 ezer lej nem akkora tétel, hogy jelentős változást lehessen vele elérni.

Pedig nem állíthatjuk, hogy Nicolae Robu polgármestert nem érdekli a tisztaság. Nemrég közölte: civil ruhás rendőrök fogják figyelni és büntetni a szemetelőket a város utcáin. Temesváron ugyanis hónapokig egyetlen cég sem felelt a köztisztaságért.

Áprilistól van szolgáltató. De hiába új seprű, a jelek szerint nem seper jól.

Hirdetés