Lepattant szocreál komplexumban bújtatták Dăncilát Kolozsváron

Nem a központi Studházban, hanem egy lakótelepi PSD-székháznál találkozott a kormányfő a párt Kolozs megyei potentátjaival.
Hirdetés

Bár a Béke téri Diákművelődési Házba tervezték, hogy találkozik Viorica Dăncilă kormányfő a kormányzó Szociáldemokrata Párt Kolozs megyei polgármestereivel és képviselőivel, az ábécés könyvekkel odagyűlt civilek, PSD-ellenes tüntetők miatt a találkozót hirtelen a Györgyfalvi negyedi Merkúr lakótelepi komplexumba tették át. A Főtéren délelőtt a függetlenségnapi ünnepség zajlott, egyes hírek szerint oda is várták volna.

A miniszterelnök végül egy olyan épülethez érkezett a szolgálati BMW-vel, amely előtt az aszfalt és a beton mindig mállik a földszinti autómosó vizétől, ahol a PSD lakótelepi termopánirodája előtti padlócsempe mindig töredezett, a külső falak porosak és penészesek. Közvetlen szomszédságában egy elsötétített ablakú sportfogadó működik.

A találkozót az emeleti vendéglőben tartották, amely most épp Capitoliu Family Bistro néven fut, még ha a Mágikus Terem felirat is szerepel az ajtaján. Általában a legrosszindulatúbb helyi éttermi viccek célpontja a menü minősége miatt. A bisztró a `90-es évek újgazdag esztétikájának minimalisztikus, vajszínű stílusában nyomul elsősorban a lagzizókra. A helyiség ugyanis tágas, sok asztal fér el benne, és a helyszínhez képest óriási terasszal rendelkezik.

 

 

A bő egy órán át tartó, zártkörű találkozó után a kormányfő csak eljutott végre a csendőrlánccal védett onkológiára is, ahol nem a főbejáraton ment be, ahova közben megérkeztek a tüntetők is, és lelkesen skandálva várták, hanem az ortodox kápolna felőli bejáraton, így csak pár másodpercig élvezhette ki a feléje rohanó civilek hangját.

Hirdetés

Miközben ugye Európa krémje épp Nagyszeben történelmi belvárosát élvezi a mai EU-csúcson, miután aláírta a Szebeni Nyilatkozatot.

A kórházlátogatás után a kormányfő az egészségügyi és az agrárminiszterrel együtt átment a közeli orvosi egyetemre, amely előtt transzparensekkel, hangos dudálással és fújolással, Tolvajok! Tolvajok!-skandálással fogadták a tüntetők a kormányzati konvojt.

 

Hirdetés