Játssza a tökös gyereket a közlekedési miniszter: drasztikus „szerződésbontást” adott elő a kamerák előtt (VIDEÓval)

Szerepelt egyet Răzvan Cuc.
Hirdetés

Arany úthenger-díjas performanszot adott elő Răzvan Cuc közlekedési miniszter csütörtökön: hogy megmutassa, milyen kemény és határozott fickó, és hogy móresre tanítsa a lustálkodó kivitelezőket, a kamerák előtt tépett szét egy körgyűrű építéséről szóló szerződést a lassú munka miatt.

Cuc a Giurgiu megyei  Mihăilești (nem) épülő körgyűrűjéhez látogatott ki a közúti infrastruktúra üzemeltetéséért felelős vállalat igazgatójával, Narcis Neagával.

És amikor beállt, a sajtó körbeállta, mikrofonerdő meredezett előtte, a kamerák pedig forogni kezdett, jött a show.

A miniszter rendkívül bosszús hangnemben elkezdte szidni a kivitelezőt, amely a korábbi ígéretek ellenére is alig négy munkagéppel és vagy tíz munkással építgeti a három kilométeres körgyűrűszakaszt, amelynek már két éve el kellett volna készülnie.

Hirdetés

„Az építők szórakoznak a románokkal szórakoznak a közlekedési minisztériummal” – mondta Cuc, majd jött a nap fénypontja: „A döntés egyszerű!” felkiáltással Narcis Neagához fordult, teátrális mozdulattal széttépte a véletlenül éppen a kezében szorongatott szerződést, és átadta neki, azzal a felszólítással, hogy még ma bontson szerződést a kivitelezővel. Majd még odavetette a sajtónak: nem tűri tovább a lazsálást, ugyanígy jár el minden kivitelezővel, aki nem végzi rendesen a munkáját.

A miniszteri szigor élét azért némiképp csorbítja, hogy Neaga már március 23-án közölte: felbontják a szerződést a kivitelezővel a késések miatt, és saját határkörben építik meg a körgyűrűszakaszt.

Hirdetés