Úgy teremnek a kábítószer-fogyasztók Temesváron, mint pitypang a tavaszi réten

Néhány nap alatt szép számú kábszerest gyűjtöttek be a hatóságok.
Hirdetés

Durva helyzetre világít rá a temesvári önkormányzati rendészet – avagy tükörfordításban helyi rendőrség – legfrissebb közleménye: néhány nap alatt hat kábítószer-fogyasztó fiatalt is begyűjtöttek a város területén.

A legdurvább esettel a botanikus kertben szembesültek, ahol egy srác tökéletesen öntudatlan állapotban hevert egy betonlapon. 

Hogy nem napszúrást kapott, azt abból is gyanítani lehetett, hogy egy kézzel sodort spangli volt nála, valamint egy fólia, amelyen tiltott szer nyomaira bukkantak.

Ráadásul egy olyan irat is volt nála, amely arról tanúskodott, hogy korábban már kezelték a megyei kórházban tudatmódosító szerek használata miatt.

Természetesen most is mentővel vitették oda.

Hirdetés

Ugyanezen a helyszínen egy 16 és egy 17 éves srácot is lekapcsoltak – ők éppen alkoholt fogyasztottak egy padon, de amikor átvizsgálták őket, az egyiküknél egy növényi származékot és egy fehér port tartalmazó borítékot is találtak – mint kiderült, előbbi vadkender, utóbbi pedig amfetamin volt.

Kedden egy 22 éves fiút kaptak el a 700-as piac melletti villamosmegállóban, amint éppen komótosan egy tudatmódosító szerrel töltött cigarettát sodort. A hét elején egy 20 éves fiatalt találtak, aki egy egykori étterem lépcsőjén üldögélt kábán – naná, hogy nála is füves cigit találtak.

Most mindannyian a szervezett bűnözés elleni osztály ügyfeleivé avanzsáltak.

Hirdetés