Nehezen viselik Szatmáron a női kosárlabda kupadöntő elvesztését

Kereskényi Gábor polgármester úgy esett neki a játékvezetőknek a Facebookon, mint egy vérbeli szurkoló, a csapat részt sem vett a díjátadón.
Hirdetés

Cseppet sem lepte a romániai kosárlabda-rajongókat, hogy ismét a Sepsi SIC csapata nyerte a női Román Kupát. Egyrészt a szentgyörgyi csapat évek óta uralja a szakágat, a legutóbbi három szezon bajnoki címei mellett ez volt a negyedik kupagyőzelme (és egyet nyert még a város előző csapata, a Sepsi BC is 2008-ban), másrészt a négyes döntőt is a Sepsi Arénában rendezték.

A döntőben a Sepsi SIC 69:65 arányban múlta felül a sokáig vezető Szatmárnémeti VSK-t – ám a vesztes csapat a tavalyi döntőhöz hasonlóan most is nehezen viselte a vereséget, részt sem vettek a díjátadón. Ezúttal azonban nem az ellenfelet, hanem a játékvezetőket hibáztatták, hogy a harmadik negyedben jegyzett 11 pontos előnyük ellenére elvesztették a finálét. Immár negyedszer.

Nem kifejezetten örült a pályán történteknek a szatmáriak edzője, Miguel Lopez sem. 

Kereskényi Gábor polgármester pedig Facebook-bejegyzésben gratulált a csapatnak és ócsárolta a szövetséget, amely zsinórban harmadszor is a székelyföldi csapatnak adta a döntő torna rendezési jogát. A közösségi médiában szentgyörgyi kollégája és párttársa, Antal Árpád is szót ejtett a történetről, igaz, ő csupán arra büszke, hogy a Székelyföldön maradt a kupa.

Hirdetés

A végén a szentgyörgyiek emelhették vihették haza a serleget. 

A történetnek alighanem lesz még folytatása a bajnokságban is, hiszen az alapszakaszt a Sepsi nyerte és Szatmár lett a második, azaz a rájátszás végén alighanem jó eséllyel ismét egymás ellen játszik a két magyar vezetésű város egyaránt közpénzből működtetett csapata.  

Fotók: Manases Sándor 

Hirdetés