Megtették azt a szívességet az angliai román rablók, hogy rendszámmal a biztonsági kamera felé parkoltak

Így persze nem volt igazán nagy sportértéke a kézre kerítésüknek.
Hirdetés
Gengszterfilmbe illő rablás és autós üldözés, illetve kétbalkezes pancserokat felvonultató vígjátékba illő pancserkodás miatt váltak az angliai híradások főszereplőjévé azok a románok, akik úgy döntöttek, az éttermi mosogatói állás helyett valami kreatívabb módszerrel szedik meg magukat az Egyesült Királyságban.
 
A Coventryben élő román állampolgárok 132 ezer font értékben loptak számítógépeket és telefonokat egy exeteri Apple-boltból.
 
A biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint úgy jutottak be, hogy feszítővasakkal és kalapácsokkal előbb a biztonsági rácsot feszítették fel, majd betörték az ablakot.
 
A hétfős banda hat tagja zsákokban vitte ki a zsákmányt, a hetedik pedig két autóba rámolta be a szajrét.
 
A riasztóberendezés működésbe lépett, és füstköddel árasztotta el a helyiséget. De nem is ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy a kamera rögzítette a rabláshoz használt autók rendszámát, és azonnal továbbította a rendőrségre.
 
Amely azonnal a nyomukba is eredt, és egy kiadós autós üldözés után – amelyben az egyik autó balesetet szenvedett – mindkét autóból két-két utast elfogott. Három társuknak viszont 61 ezer font értékű zsákmánnyal sikerült megszöknie. Őket nagy erőkkel keresik.
 
Az elfogott elkövetők egyike közben beismerte egy karácsonyi betörés elkövetését is – nehéz is lett volna tagadnia, miután a rendőrségnek megvolt az akkor begyűjtött DNS-mintája. Őt a keddi beszámolók szerint 21, három társát 16 havi elzárásra ítélték.  

Hirdetés