Florin Iordachénak elment az esze

A PSD-s képviselő vagy nem volt még soha romániai kórházban (ami saját bevallása szerint nem igaz), vagy teljesen párhuzamos államban, sőt, világban él.
Hirdetés

Az elmúlt napok egyik bomba híre, ugye, az volt, hogy Liviu Dragnea PSD-vezér épp egy bírósági kihallgatás időpontja előtt kórházba vonult, ugyanis gerincsérvet állapítottak meg nála. Az elnök úr egy magánkórházba vonult, ahol az orvosok eldöntik, hogy műteni kell-e a sérvet, avagy elég a nem-invazív kezelés.

Persze, megjelentek a nyilvános térben olyan kritikák is, miszerint naná, hogy a pártvezér nem magánkórházban kezelteti magát. Amivel önmagában nem is lenne baj. Mindenki olyan kórházba megy, amilyenbe akar, no és amekkora a pénztárcája.
Igen ám, de valamiért párttársai úgy érezték, meg kell védeniük a nagyurat. Így aztán Florin Iordache szocdem képviselő (a parlamentben fakjúzós, az) szerdán alaposan elnyilatkozta magát. Azt találta mondani, hogy:

„Nincs semmi különbség a magán- és állami kórházak között, mindenütt ugyanúgy kezelik a betegeket.”

A döbbenetes kijelentést saját példájával illusztrálta a képviselő úr, mondván, hogy tavaly őt magát is egy állami kórházban műtötték meg, és a körülmények több mint kielégítőek voltak. Mert, ugye (a kormánynak hála), nőttek a fizetések, jutott pénz új gépekre, osztályok építésére, és különben is, a kormány számára igenis fontos a román egészségügy!

Csak nézünk, mint hal a szatyorból. Muszáj egyetérteni Iordache úrral. Kétségtelen, hogy általában az orvosok ugyanúgy igyekeznek kezelni a betegeket az állami és a magánkórházakban. Csak, például, az előbbiekben néha előfordul, hogy nincs gyógyszer, vatta vagy injekciós tű. És a sort nagyon hosszan folytathatnánk. Egész az alkonyzónáig.

Hirdetés