Tőkés nekiment Semjénnek

Persze csak szőrmentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Hirdetés

Ünnep utáni közleményben rója fel Tőkés László, az EMNT elnöke Semjén Zsoltnak, hogy Magyarország miniszterelnök-helyetteseként miért vett részt az RMDSZ március 15-i központi ünnepségén Nagyváradon.

Az ünnepséget ugyanis Tőkés szerint kampánycéllal tartotta az RMDSZ, amely így „pártos és minimalista közreműködésre kérte” fel Semjént, aki a felkérésnek eleget tett. A pártos és minimalista jelzőkombináció azt takarja, hogy Tőkés még mindig lehetségesnek véli a választási összefogást az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt között a május 26-i európai parlamenti választásokra, illetve ennek nyomán a három befutó helyet, míg az RMDSZ továbbra is csak a saját jelöltjeiben és két befutó helyben bízik.

Ahogy az ünnepség egyik szónokaként Szabó Ödön se tudta kihagyni a Néppárt bírálatát azért, mert szerinte magyarellenes erőkkel szövetkezik a váradi városházán, úgy Tőkés is újra elővette a korrupciógyanút, és kifogásolja, hogy Semjén Zsolt annak a bihari RMDSZ-nek a vendégeként érkezett Váradra, amely szerinte a Mecénás Alapítvánnyal közösen elsíbolta az Ady-központra adott magyar kormánytámogatást. 

Tőkés úgy véli, Kelemen Hunor lehetetlen helyzetbe hozta Semjént azzal, hogy ugyanazon az ünnepségen szót kapott a kormánytámogatás eltérítéséért Biró Rozáliával és Kiss Sándorral együtt felelős Szabó Ödön parlamenti képviselő.

Persze nem hagyta ki az alkalmat, és az eseményből az RMDSZ profi kampányfilmet forgatott. Itt pedig megtekinthető Szabó Ödön új ruhája.

Hirdetés