Mit nekik a száznapos tojás: Temesváron egyéves húst akartak felszolgálni a vendéglőben

A fogyasztóvédők nem értékelték a hely specialitását.
Hirdetés

Horrorisztikus állapotokra bukkantak a fogyasztóvédők több, Temesvár belvárosában található puccos vendéglőben. A nem túl gusztusos leletek közül kiemelkedik a hús, aminek a szavatossága már egy éve lejárt. Mi csak azon csodálkozunk, hogy nem magától mászott ki a hűtőből, és támadt rá az ellenőrökre.

De volt ott minden: szintén lejárt szavatosságú tojás, egyéb, régóta lejárt termékek – az egyik helyen összesen több mint száz kilogrammnyi.

És persze olyan is volt, ahol nem megfelelően tárolták az alapanyagokat. Legalábbis diplomatikusan így jellemezhető az, ha több mint három órán keresztül 25 fokos melegben tartják a nyers halat.

Az ellenőrök több vendéglőbe látogattak el, az egyik főellenőr pedig méltatlankodva egyezte meg, hogy a belváros leglátogatottabb helyein található éttermek mit engednek meg maguknak.

Hirdetés

A hatóság aztán „honorálta” is a vendéglősök hozzáállását: hét éttermet ideiglenesen bezárattak, és összesen mintegy 50 ezer lej értékű bírságot róttak ki rájuk.

Remélhetőleg senkinek sem lesz semmi baja azok közül, akik mostanában a Bánság fővárosának exkluzív övezetében abban a tudatban csillapították az étvágyukat, hogy exkluzív ellátásban volt részük.

 

Hirdetés