Júlio Baptista jött, látott és nem győzött meg

Fél év alatt egy félidőnyit sem játszott a CFR-ben az egykori világsztár.
Hirdetés
Augusztusban a Liga 1 leglátványosabb igazolásának tűnt, most viszont az egyik legcsúfosabb bukásként ért véget Júlio Baptista kolozsvári (és alighanem teljes) karrierje. A 37 éves, fénykorában világbajnokságot megjárt, 47-szeres brazil válogatott támadó olyan klubokkal az életrajzában szerződött a CFR-hez, mint a Sevilla, a Real Madrid, az Arsenal és az AS Roma, hogy aztán kedden úgy bontsanak vele szerződést, hogy október 28. óta még a cserepadra sem fért oda. 
 
A kolozsvári klubvezetés csak azt nem vette figyelembe, hogy leigazolásakor a „Bestia” becenevű focista már másfél éve munkanélküli volt, aztán rövid kolozsvári karrierje során több időt töltött orvosi vizsgálatokon, mint edzéseken.
 
Érkezése után csereként bevezették a Medgyesi Gaz Metan (0-0) elleni bajnokin, majd a Dudelange ellen elbukott Európa Liga-selejtezőn (2-3), utána viszont már csak időhúzó csereként pár másodperc jutott neki a Sepsi OSK elleni idegenbeli győzelem (2-1) alkalmával. Látványosan lassú volt már a román bajnoksághoz is, a hírekbe pedig csupán állítólagos kiemelkedő fizetésével tudott bekerülni: román sajtóhírek szerint havi 45 ezer eurót keresett.
 
A CFR-nek viszont Baptista nélkül is jól ment, a rájátszás első fordulójában a Sepsit a hétvégén zsinórban harmadszor, ezúttal 3-1-re legyőző kolozsvári csapat négy pont előnnyel vezeti a táblázatot a Craiova és öttel a FCSB előtt. És amíg George Ţucudean ilyen gólokat lő, semmi szüksége nincs nyugdíjas brazilokra.    

Hirdetés