Rég nem adtunk hírt elítélt politikusról. Hát íme

Egykori PSD-s nagykutya kapott három év letöltendőt korrupció miatt.
Hirdetés

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte alapfokon a Vrancea Megyei Törvényszék Gheorghe Bunea Stancut, a Brăila megyei PSD volt elnökét, egykori megyeitanács-elnököt. Az ítélet nem jogerős.

A pénteki ítélet szerint Bunea Stancut három év letöltendő szabadságveszésre ítélték és tíz évre eltiltották köztisztség betöltésétől. A bíróság elrendelte 1,8 millió lej elkobozását a volt politikus vagyonából.

Az egykori politikust amiatt ítélték el, hogy 2006 és 2012 között megyei tanácselnöki minőségében illegálisan juttatott összesen mintegy 7,5 millió lejt –  a megyei költségvetésből – két brăilai sportklubnak, amelyekben érdekeltségei voltak. A megyei költségvetésből így kimanőverezett pénzt aztán kampánycélokra használta fel.

A volt PSD-s kiskirály régi motoros a törvényszegés területén, korábban már kapott három év letöltendőt egy illegális pártfinanszírozási ügy miatt (egymillió eurót „szerzett” a PSD-nek Mircea Geoană államelnöki kampányához). 2016 augusztusában szabadult egy év és hat hónap letöltése után.

Hirdetés