Halálra etetik a sétatéri madarakat a járókelők, a rendőrség közbelép

Akár pénzbírságot is kaphat az, aki pufuleccel eteti az vadkacsákat.
Hirdetés

Már mi is megfigyeltük, hogy időjárástól függetlenül, sokak kedvenc időtöltése a Sétatéren a madáretetés. Különösen a csónakázó tó körüli vadkacsák és galambok, a kevésbé hideg évszakok idején a hattyúk vannak kitéve a száraz kenyérrel, pufuleccel, pattogatott kukoricával és a madarak számára nehezen, vagy egyáltalán nem emészthető elemózsiával támadó járókelők veszélyének.

A helyi rendőrség térfigyelő kamerákkal fogja figyelni a környéket, és közbeavatkozik, amennyiben azt látja, hogy valaki ilyesmivel etetei a szárnyasokat. A rendőrség arra is jogosult, hogy büntetéseket szabjon ki, figyelmeztetett Marcel Bonțidean, a kolozsvári rendőrség vezetője, azonban azt nem árulta el, hogy milyen összegű bírságra számíthatnak a „kihágás” elkövetői.

A vadkacsák egyébként normális esetben főleg magvakat, növényi részeket, gerincteleneket, apró halakat és ebihalakat fogyasztanak, a hattyúk tápláléka is ehhez hasonló, bár ők a hosszú nyakuknak köszönhetőn olyan helyekre is elérnek, ahová a „konkurencia” nem.

Hirdetés