Egy szuverén, egységes és oszthatatlan román EP-képviselő vulkánná változott

És kitört. Nem először, mellesleg. Ezúttal a magyarzászlózó RMDSZ-t akarja elárasztani.
Hirdetés

Ő Laurențiu Rebega. Ő európai parlamenti képviselő. Ő a Nemzeti Erő Párt vezére volt. És – többek között – Marine Le Pen román hangja. Ő – többek között – akkor is kitört, amikor az RMDSZ koszorút helyezett Avram Iancu sírjára. Ő azóta szépen átállt Victor Ponta Pro Románia Pártjába. Kábé ennyit érdemes róla tudni.

És most, hogy az RMDSZ a múlt hétvégi kongresszuson határozatba foglalta, hogy a magyar zászló nemcsak Magyarország, hanem a magyar nemzet és annak részeként a romániai magyarság nemzeti szimbóluma is, így nem esik annak a törvénynek a hatálya alá, amely szerint más ország zászlóját Romániában csak a román zászlóval párban lehet kitűzni, Rebega úr ismét vulkánná változott és alaposan kitört. Ezt mondta:

„Legutóbbi kolozsvári döntései alapján az RMDSZ tudatosan megszegi az alkotmány előírásait és a törvényeket, miáltal egyszerűen a román törvényeken kívülre helyezi magát. Ha a végső törvényi következményekig megyünk, az RMDSZ román államot semmibe vevő akciója nem egyéb, mint az önnön feloszlására szólító üzenet!”

Rebega úr forró patrióta lávája végigcsorgott a szokásos klisék egész palettáján: az RMDSZ-nek a romániai magyar közösség integrálása érdekében kellene dolgoznia, ehelyett a szegregáció zászlaja alatt ügyködik, és ezzel nem csak a románokat, de a magyarokat is bántja, akiket szabályosan foglyul ejt, továbbá államot akar az államban, és jól tudjuk, aki szelet vet, vihart arat!

Most pedig dőljünk hátra egy pillanatig és képzeljük el, hogy remeg az RMDSZ-gatya Rebega úr kitörése láttán.

Hirdetés