Túl van az életveszélyen a fejbelőtt nő, már kommunikál

Sőt két rendőr is elnézést kért, miközben a rendőrség mint intézmény nem akar bocsánatot kérni.
Hirdetés

Felébresztették a mesterséges kómából a kolozsvári orvosok, és helikopterrel marosvásárhelyi kórházba szállították hétfő délután azt a magyarói nőt, akit tíz napja rendőrök lőttek fejbe, miközben egy gyorshajtásért üldzött autóst akartak elkapni.

Az 59 éves nő fia derűlátóan nyilatkozott a Krónikának: bár édesanyjával még nem találkozott, az orvosi jelentések biztatóak, édesanyja lekerült a gépekről, kommunikál, mozgatja a végtagjait. Elmondta, a szászrégeni rendőrkapitányság két vezetője is felkereste: az intézmény támogatásáról biztosította, ugyanakkor elnézést kért a történtekért.

Bár minden jóérzésű ember ezt normálisnak tartaná, annak fényében kapott hírértéket, hogy korábban a Maros megyei rendőrfőkapitány kategorikusan elutasította a bocsánatkérés lehetőségét mondván: egy ilyen gesztussal a rendőrség beismerné, hogy hibázott. Dumitru Bâltag szerint viszont a nőt súlyosan megsebesítő rendőr nem tévedett, a nyomozás még nem állapított meg ilyesmit, jogerős bírósági ítélet pláne nincs még az ügyben.

A rendőrség egyébként titkolja, ki volt az a rendőr, aki február 8-án este hat golyót eresztett rá a rendőrség szerint a járőr felé száguldó autóra Magyarón. Az autót nem találta el, egy megpattanó lövedék viszont az út mentén gyalogló nőt igen. A Szászrégentől üldözött autóst végük húsz kilométerrel odébb, Ratosnyán tudták elkapni.

Hirdetés