Ne csak siránkozzon, tegyen is valamit az RMDSZ Tanasă ellen, üzeni az MPP

Ha már úgyis a szövetség elöljáróinak a munkáját akadályozza.
Hirdetés

Nem mindennapi közleményt adott ki a Magyar Polgári Párt: ebben ugyanis „felszólítja” az RMDSZ vezetését a Dan Tanasă ellen indított petíció támogatására. Mezei János elnök pénteki kommünikéjében elégedetten konstatálja, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) csatlakozott a kezdeményezésükhöz és annak támogatására kéri híveit. Emellett jelzi, hogy  ugyanezt várja el az RMDSZ-től is.

„Felszólítjuk az RMDSZ vezetőségét, hogy cselekedjen hasonlóan. Már csak azért is, mert a bepanaszolt az RMDSZ-es polgármesterek, megyei vezetők munkáját is megnehezíti” – idézi Mezei Jánost a közlemény. A pártelnök hasonló kéréssel fordult a civil szervezetekhez és magánszemélyekhez is, nemzetiségtől függetlenül.

A politikus azt a félelmet is el akarta oszlatni, hogy az aláíróknak bármi bajuk származhatna ebből. Az aláírások „a közös akarat felmutatására szolgálnak”, a támogatók ezzel nem lesznek részesei a panasz nyomán induló jogi eljárásnak, magyarázta.

ITT írtunk arról, hogy MPP feljelentette a magyarellenes uszítóbajnokot, illetve Stop Tanasă címmel aláírásgyűjtést is indított ellene. Az íveket péntek délutánig 1200-an írták alá online, és a párt újabb ezer papír alapú kézjeggyel is számol.

Hirdetés