Rádulyék büntetőeljárása is elakadt, míg ki nem derül a SRI szerepe

Az igazságszolgáltatás malmai még lassabban őrölnek, amióta alkotmánysértőnek nyilvánították a SRI és a DNA együttműködését.
Hirdetés

Akárcsak Borboly Csaba, Hargita megye tanácselnöke ügyében, úgy a többek között hivatali visszaéléssel vádolt csíkszeredai elöljárók, Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Szőke Domokos alpolgármester büntetőperében is tanácstalanok bírák. Addig nem valószínű, hogy tovább tudnak lépni a tárgyalás menetével, ameddig nem tisztázott, milyen keretek között működött együtt a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Bár az alkotmánybíróság már közölte, hogy ez az együttműködés alaptörvényt sértett, arra még nem derült fény, hogy ez a gyakorlatban hogyan érinti az erre épülő büntetőeljárásokat.

Ráduly és Szőke ügyvédeik erre hivatkozva halasztást kértek hétfőn a Maros Megyei Törvényszéken esedékes tárgyaláson, a két vádlott nem is volt jelen személyesen, írja a Székelyhon.

Az újabb tárgyalást február 20-ra tűzte ki a bíró.

Ráduly Róbert Kálmánt háromrendbeli hivatali visszaéléssel és érdekkonfliktussal, Szőke Domokost pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolta meg. Az elöljárók alaptalannak tartják és elutasítják az ellenük felhozott vádakat. 

Hirdetés