Közúti balesetet okozott, majd áldozatait cserben hagyva egy kocsmába menekült

Szeben megyében, az A1-es autópályán történt a baleset.
Hirdetés

Egy kocsmában, tök részegen találta meg a rendőrség szombaton este azt az autóst, aki a nap folyamán korábban Szeben megyében, az A1-es autópálya egyik lehajtóján, Vízakna közelében autójával áttért a szembe jövő sávba, és összeütközött egy mikrobusszal. A férfi a baleset után kiugrott az autóból, és a mezőn keresztül elmenekült a helyszínről.

A mikrobuszon a vezetőn kívül tizenegyen utaztak, közölük nyolc személyt – köztük két gyereket – kórházba kellett szállítani.

A rendőrség nagy erőkkel kutatott a balesetet okozó, áldozatait cserben hagyó autós után, és mint azt Elena Walter, a Szeben megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, késő este Szelindeken, egy kocsmában rá is bukkantak. A 34 éves férfival megfúvatták az alkoholszondát, és mint kiderült, nem volt szomjas: az általa kilehelt levegőben literenként 0,96 milligramm alkoholt mutattak ki.

Ezt követően 24 órára őrizetbe vették, és gondatlanságból okozott testi sértés, ittas vezetés valamint cserbenhagyás miatt indult eljárás ellene.

Hirdetés