Akkorra zárja be a sulikat, amikor elolvad a hó

Nem nagyon értjük a nagybányai polgármester ma reggeli húzását.
Hirdetés
Két napra be kell zárni az összes nagybányai iskolát, döntötte el ma reggel Cătălin Cherecheş polgármester ezúttal a sürgősségi helyzetek kezelésére létrehozott bizottság elnökeként – írja a ziarmm.ro helyi hírportál. Cherecheş döntése bejelentésekor egyébként megjegyezte, hogy azt megyei szinten nem helyeselték.
 
Az oktatási tevékenység felfüggesztése összesen 50 iskolát, óvodát, középiskolát érint, amelyekbe 25 ezer gyerek jár. Míg a gyerekek többsége valószínűleg örül a csütörtöki és pénteki vakációnak, a szülők egy részének bizonyára gondot okoz majd, kire hagyja kiskorú gyermekét munkaidő alatt. És a most ajándékba kapott két napot is be kell majd pótolni az iskolában.
 
A polgármester mindenesetre azzal indokolta a rendkívüli vakációt, hogy el kell takarítani a havat az iskolák, óvodák udvaráról és az odavezető utakról, járdákról. Ehhez a várost hótalanító cégek segítségét is ígérte, valamint azt, hogy a városháza segít a felhalmozott hó elszállításában.
 
Cherecheş azzal is indokolta a sulik bezárását a Mediafaxnak adott nyilatkozatában, hogy meg akarja előzni a baleseteket az iskolások körében. Elmondása szerint a hóréteg Nagybányán 60 centis. A hivatalos meteorológiai szolgálat szerint 42 centis volt a hóréteg nulla fokos a hőmérséklet ma reggel 8-kor a városban.
 
A meteorológusok holnapra és holnaputánra, amikor szünetel az oktatás a máramarosi városban, felmelegedést jósolnak: 3-4 Celsius fok lesz a hőmérséklet, pénteken eső is várható.

Hirdetés