Bölöni: soha nem szégyelltem, hogy Romániában születtem!

Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Hirdetés
Érdekes interjút adott Bölöni László labdarúgóedző, a román válogatott marosvásárhelyi származású egykori játékosa a Gazeta Sporturilor sportnapilapnak, melyben többek közt olyan provokatív kérdésekre is kellett válaszolnia, hogy tud-e még bármivel is azonosulni, ami Romániához köthető.
 
„Engedjék meg nekem, hogy egy jó román állampolgár legyek, aki magyar nemzetiségű – fogalmazott a szakember, aki bevallása szerint továbbra is a román útlevelét használja. – A szüleim úgy neveltek, hogy legyek büszke a származásomra, de tiszteljem az országot, amelyben élek. Én sosem szégyelltem, hogy Romániában születettem. Sosem mondtam ilyet, ezt megtették mások (…) Lehet, hogy egyeseknek azért nem tetszem, mert rosszabbul beszélem a román nyelvet”.
 
Bölöni elmondta továbbá, felújíttatta a marosvásárhelyi családi házát, és amikor csak tud, hazalátogat, olyankor rántott sajtot és túrós fánkot fogyaszt. „Hiába ironizálnak Magyarországgal, én ott nagyon keveset éltem. Románián kívül a legtöbb időt Portugáliában és Belgiumban töltöttem” – tette hozzá.
 
A belgiumi Antwerp futballcsapatának edzője újságírói kérdésre tisztázta, egyáltalán nem zavarja, hogy a hivatalos okirataiban Ladislau Iosif Bölöniként szerepel, a játékosai viszont Lászlónak szólítják. „Ahhoz ragaszkodom azonban, hogy a családnevemet ékezetekkel írják le” – mondta a 65 éves szaki.
 
A teljes interjú itt olvasható el, abban a 108-szoros román válogatott – régi szokása szerint – a román focit jelenlegi állapotát kommentálva ismét megnyitotta a kritika csapját, arról viszont nem beszélt, hogy foglalkoztatja-e még a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata.

 

Hirdetés