Román gyapjúba burkolná egész Európát a juhmentő Daea

Megvan, hogy mi húzza ki az országot a slamasztikából.
Hirdetés

Petre Daea mezőgazdasági miniszter már számtalanszor bizonyította, hogy szereti a juhokat. Így nem is csodálkozunk, hogy legújabb zseniális ötlete is a román néphez oly közel álló állathoz kapcsolható. A kinyilatkoztatásairól híres tárcavezető ugyanis kitalálta, hogy mi fogja kihúzni az országot a gödörből.

Hát a gyapjú! Mert a román, az juhtenyésztő nemzet, és ahol van juh, ott van gyapjú is. Csak épp kezdeni is kellene vele valamit, gondolhatta Daea, aki az Agro TV-n rukkolt elő ötletével: Európába fogják exportálni a román gyapjút. Mégpedig szigetelőanyagként, a minisztérium ugyanis kikísérletezte, hogy ez fogja megmenteni a román mezőgazdaságot.

Daea szerint idén meg is jelennek az első gyapjúval hőszigetelt házak. „Nem makettek, házak” – nyomatékosított a tárcavezető, nehogy valaki degradálni merje a nagyszabású tervet. Mint mondta, Máramarosszigeten, Bákóban, Besztercén és Vâlcea megyében is vannak vállalkozók, akik szigetelésre alkalmas gyapjúmatracokat készítenek.

A minisztérium az elmúlt két évben komoly kísérleteket folytatott ezen a téren, melynek hamarosan beérnek a gyümölcsei: a napokban több gerendaház-építő német és belga vállalkozóval is tárgyalnak a gyapjúszigetelésről.

A tárcavezetőnek nem ez az első mentőötlete a román juhtenyésztők részére, két éve még arról álmodozott, hogy az országban élő mintegy 12 millió juh gyapjából paplanokat készít a nemzetnek. Meg kell adni, ha marad a fagyos időjárás, Daea mindkét zseniális ötlete elkelhet.
 

Hirdetés