Ez van, ha ragaszkodsz a kultúrádhoz: elkaptak négy románt, disznógyilkosságért

Olaszországban történt, a kies Anzio városában.
Hirdetés

A hazai ünnepi szokások betartása, mint amilyen, ugye, a disznóvágás, egészen fájdalmas következményekkel járnak azokra nézve, akik ragaszkodni próbálnak a kultúrájukhoz. Pont ez történt négy, Olaszországban letelepedett román állampolgárral, illetve egy olasz bűntársukkal. A polgárok beszereztek egy disznót, szépen hazavitték, az udvarban leölték és nekiálltak feldolgozni a húst. Azaz hogy feldolgozták volna, ugyanis az állat visítására a szomszédok riasztották a rendőrséget, akik a maguk részéről riasztották az egészségügyi hatóságot, és mind kiszálltak a helyszínre, ahol megállapították a disznógyilkosság tényét, az elkövetők személyazonosságát, továbbá azt is, hogy az állatot különös kegyetlenséggel ölték meg, és persze fittyet hányva az állatok kíméletes levágására vonatkozó olasz szabályozásokra. Az esetet a nagy múltú és nagy hírű Il Messaggero napilap is felkapta. (A linkre kattintva több helyszíni fotóban gyönyörködhet az olvasó.)

A négy román polgár és olasz társuk hat hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetésre számíthat, továbbá 150 000 eurós pénzbírságra is számíthatnak. Szóval Olaszországban disznót vágni elég drága mulatság.

Az országos hírverés meg is tette a hatását. A közösségi oldalakon halomra osztották az esetet, és hát, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kommentelők igen meredek kívánságokkal „kedveskedtek” a disznóvágóknak. Pár példa: Azt kívánjuk nektek, jussatok a disznó sorsára! Le kéne mészárolni ezeket a zulukat! (Hogy miért épp zuluk, rejtély.) Halál rátok, átkozottak!

Kevesebben ugyan, de olyanok is akadtak, akik azért emlékeztettek a hasonló olasz hagyományokra. Tessék: Fiatal koromban így vágtak le minden állatot az egész országban, írta az egyik kommentelő. 20 – 30 évvel ezelőtt még ünnep volt, mára bűnténnyé vált, így egy másik.

Hirdetés