Na ki lesz az RMDSZ elnöke újabb négy évre?

Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Hirdetés

Semmi meglepetés: Kelemen Hunor újra indul az RMDSZ szövetségi elnöki tisztségéért a jövő évi tisztújító kongresszuson – jelentette be hétfő délelőtt Kolozsváron tartott sajtóbeszélgetésen.

Van elegendő ereje, tudása, tapasztalata és tartaléka a folytatáshoz, sőt újabb tervei is a következő négy évre, mondta. „Az elmúlt időszakban az RMDSZ-en belül lényeges kérdésekben tudtunk – sokszor viták árán, mert voltak vitáink és lesznek még – olyan döntéseket hozni, amelyeket szervezetünk nagy többsége támogatott. A hazai eredmények és a közösségépítés mellett nemzetközi sikereink is voltak – többek között a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése” – idézte Kelement az RMDSZ hírlevele, amelyből egyúttal ki is tűnt, mivel fog majd harmadik mandátuma érdekében kampányolni a tisztújító kongresszuson. 

Az RMDSZ február 22-23-án Kolozsváron, a BT Arénában szervezi következő tisztújító kongresszusát, a szövetségi elnöki tisztségre pályázóknak 2019. január 8-ig kell jelölési dossziéjukat iktatniuk.

Hirdetés