Kedves gyerekek! Ezt főzi nektek az újévre a miniszter néni!

Még több tanórát. Mintha nem lenne így is elég sok. De nyugalom! Csak azok kapnak a levesből, akik nem tudják tartani a lépést a tantervekkel.
Hirdetés

Na szóval, örülhet a haza, mert van új oktatási miniszter. Ja, nem is olyan új. Ha jól számoljuk, már háromszor is üldögélt a bársonyszékben. Az a neve, hogy Ecaterina Andronescu, plágiummal és korrupcióval is vádolták, és továbbra is igen tettre kész hölgy. Alig került vissza a pozícióba, máris előállt egy igen remek ötlettel. Fogadni merünk, hogy imádni fogják a diákok, ha megvalósítja a nagy ideát.

Miről is van szó? Hát arról, hogy a néni aggodalommal figyeli, sok diák mennyire nem tud lépést tartani az oktatási tantervekkel. Nem tudnak. És aki nem lép egyszerre, az, ugye lemarad. Nem csak a rétesről.

Na, és akkor mi a megoldás? Nem, nem az, hogy módosítják az amúgy is rettenetesen zsúfolt tanterveket. Fenát! Nehogy már kidobják a ballaszt-tantárgyat, amelyek csak úgy húzzákk lefele a tanulók szellemi hátizsákjait.

Nem. A megoldás a miniszter néni szerint az, hogy a lemaradozó tanulók szépen rágyúrnak, bepótolják a lemaradást. Hogy mikor? Hát, órák után, hogy-hogy mikor. Tehát, nem elég, hogy annyi az órájuk szegényeknek, mint a rosta lika, s eggyel több, még pótórákat is kapnak ajándékba a miniszter nénitől. De nyugalom, csak a lemaradók. A jó gyerekek nem.

Hirdetés

A nagy ötlet a III.–VIII. osztályosoknak szól. Egyelőre. És a miniszter néni már jövő január-februárban meg szeretné ajándékozni a lemaradó ifjakat a pótórákkal. Mert így jobb lesz.

Na, gyerekek, örültök, ugye?

Hirdetés