Vonzó az erdélyi különutasság: Déva is csatlakozhat a Nyugati Szövetséghez

Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Hirdetés

Míg Gyulafehérvár és Nagyszeben egyelőre nem léphet be a Nyugati Szövetségnek nevezett zártkörű buliba, Déva polgármestere azt állítja, neki megígérték, hogy városa teljes értékű tagjává válhat a Kolozsvár, Temesvár, Nagyvárad és Arad elöljárói által alapított társulásnak a jövő év elején.

Florin Oancea polgármester a Facebook-bejegyzésében azt állítja, ezt Ilie Bolojan nagyváradi polgármester ígérte meg neki a napokban, és borzasztóan örül annak, hogy a 70 ezer lakosú város nem válik szigetté, hanem kihasználhatja majd az efféle társulások előnyeit. Oancea egyébként úgy tudja, Resicabánya és Zsilvásárhely is beszállna a kezdeményezésbe.

Amint arról beszámoltunk, az erdélyi (és nem csak) városok sorban jelzik, hogy elegük van a túlközpontosított, túlbürokratizált román mindennapokból, és a saját kezükbe akarják venni a sorsukat a gazdaság- és infrastruktúrafejlesztés terén. Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor hétfő este a Digi24 egyik műsorban azt mondta, hasonló mintára létrejöhet majd egy Székelyföldi Szövetség is.  

Hirdetés