Fagyos „kútba” pottyant rókákat mentettek a kolozsvári tűzoltók

Egy minden jó, ha a vége jó típusú eset, amelyről az olvasónak számtalan népmese juthat eszébe. Igaz, ezúttal a rókák voltak a jó arcok.
Hirdetés

Az történt, hogy a vasárnapról hétfőre virradó éjszakán két róka belecsúszott (vagy bemászott) egy hatalmas medencébe Kolozsvár környékén. Valószínűleg valamiféle zsákmány, esetleg a zsákmány illata csalogathatta őket oda, de az is lehet, hogy menekülés közben pottyantak a kátyúba. A csatornában víz is volt, amely persze megfagyott a hidegben, a ravaszdik pedig odalent rekedtek. És oda is vesztek volna, ha a magyarlónaiak nem riasztják a tűzoltókat.

De megtették, és a tűzoltók meg is érkeztek, szépen, ahogy kell, egy hatalmas, piros tűzoltóautón. Ügyesen felmérték a terepet, és első lépésként elhessegették az időközben odagyűlt helyi ebeket, akiket a maguk részéről a rókák csalogattak oda, és a kétlábúakkal ellentétben nem a komák megmentésén ügyködtek.

Aztán a tűzoltólétrát szakszerűen rámpává alakították, leengedték a létrát a medencébe, a pórul járt rókák pedig ügyesen kimásztak a „kútból”. A mentés körülbelül két órát vett igénybe.

Itt a vége, fuss el véle!

Hirdetés