Nem ver bottal
béel
2018. december 6. csütörtök, 07:30
Egy román tolvaj azt hitte, büntetlenül kirabolhatja a református egyházat. Aztán...

Nem bottal, hanem a nyílt utcán való, megalázó őrizetbe vétellel verte a magyarok istene azt az 51 éves Szilágy megyei férfit, aki 16 éves fiával együtt kirabolta a Kalotaszegi Református Egyházmegye székhelyét.

A bűncselekmény még két héttel ezelőtt történt, az elkövetők egy laptopot, egyéb javakat valamint pénzt loptak, sőt még a térfigyelőkamera-rendszert is, amelyet ezek szerint hiába szereltek föl.

Az okozott kár értékét 13 ezer lejre becsülték.

A férfi igencsak rövid ideig örülhetett a szép református térfigyelő rendszernek, kedden ugyanis a Kolozs megyei Bánffyhunyadon a nyílt utcán ütöttek rajta a rendőrök. Az ezúttal kifogástalanul működő térfigyelő kamerák felvételén jól látható, ahogy a rend őrei lecsapnak rá, leteperik, majd a rendőrautóba tuszkolják.

 

 

Őrizetbe vették 16 éves fiát is – ő éppen iskolába tartott, amikor elfogták. Az ellopott javakat részben sikerült visszaszerezni. Most mindkettejüket minősített lopással gyanúsítják. 

És hogy miért pont egy református templomba törtek be? Nos, a válasz egyúttal cikkünk nyitó mondatát is megmagyarázza: a Szilágy megyei, nagyalmási illetőségű férfi a román sajtó szerint azzal indokolta tettét, hogy a magyarok istenének nem áll hatalmában megbüntetni egy ortodox keresztényt.

Nos, úgy tűnik, tévedett. De a bíróság jóvoltából hamarosan elég ideje lesz majd, hogy pótolja a teológia terén meglevő hiányosságait.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29151
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.