Felszálló ágon
Timi
2018. december 6. csütörtök, 17:14
Még idén felavatják az új utasfelvételi részleget, de már készülnek az új terminál tervei is.

Mivel évről évre látványosan nő az utasforgalom a kolozsvári repülőtéren, új felvételi részleget alakítottak ki az első emeleten, melyet még idén fel is avatnak. Ezzel együtt elkerülhetetlen egy új terminál kialakítása az elkövetkező években, hogy lépést tartsanak a megnövekedett forgalommal. A fejlesztéseket 2018 elején jelentette be az igazgató, amikor a 200 ezredik utast ünnepelték.

Az Avram Iancuról elnevezett reptér továbbra is a Kolozs megyei tanács legjövedelmezőbb intézménye:  idén 102,59 millió lej bevételt hozott, míg a fenntartási költségek 84,15 millió lejre tehetők, a profit tehát 18,43 millió lej.

Az idei évre 2,9 millió utassal számolnak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29164
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.