Plágiumbillogos ex-tanügyminiszter: Iohannis plagizált!

A bagoly mondja… kezdetű szólás két szereplője ezúttal Liviu Pop volt tanügyminiszter (a bagoly) és Klaus Iohannis államelnök (a veréb).
Hirdetés

Az történt, hogy Klaus Iohannis államelnök szerdán közvitára bocsátotta a Képzett Románia (România Educată) nevű nagylélegzetű közoktatási projektet. Több mint 60 közintézmény, civil szervezet és szakember dolgozott a nyilvánosság elé dokumentumokon, szóval odatették a fejüket az illetékesek szépen. A cél eléggé egyértelmű, de engedjék meg, hogy kicsit emberközelibbé tegyük de az államelnöki hivatal bikkfanyelvét: képzett, okos fiatalokat neveljenek a jövő Romániája számára, ne olyan hülyéket például, amilyenek most rágcsálják a cerkavégeket a különböző minisztériumokban.

Na, végre valami klassz, mondhatná akárki. Ez az, a többnyire szélütött lajhársebességgel cselekvő Klaus Iohannis belendült! Azt hinnénk, mindenki tapsikolt a tervnek.

Nem. Nem mindenki. Például a bődületes beszólásairól elhíresült ex-tanügyminiszter, Liviu Pop nem tapsikolt. (Aki szeretne elmélyülni a fazon régebbi marhaságaiban, kattintson ide, ide, ide, ide.) Tudják, aki éppen idén júliusban majdnem megszerezte a doktori fokozatát. Csak majdnem, mert plágiumgyanú okán a (számára) örvendetes esemény elmaradt.

Nos, pont fix ez a Liviu Pop plagizálással gyanúsította meg Klaus Iohannist a közvitára bocsátott projekttel kapcsolatban. A Facebook-oldalán, persze. Imígyen:

„A közpénzekből finanszírozott Képzett Románia projekt eredményeivel kapcsolatban felmerül a plágium és a hamisítás alapos gyanúja. Ezennel felkérem K. W. Iohannis önjelölt csicskát, ellenőrizze és hozza nyilvánosságra a következtetéseket.”

Hirdetés

Ennyi. Nem tudjuk, merre gurult Pop mester gyógyszere (bár egyre inkább arra gondolunk, sose volt neki), egy dolog azonban szinte biztos: az ilyen beszólásokkal hamarosan megszerzi a nagydoktorit. De nem intelligenciából. Ellenkezőleg.

 

Hirdetés