Hülye veréb!
Jean St'Ay
2018. december 6. csütörtök, 13:05
A bagoly mondja… kezdetű szólás két szereplője ezúttal Liviu Pop volt tanügyminiszter (a bagoly) és Klaus Iohannis államelnök (a veréb).

Az történt, hogy Klaus Iohannis államelnök szerdán közvitára bocsátotta a Képzett Románia (România Educată) nevű nagylélegzetű közoktatási projektet. Több mint 60 közintézmény, civil szervezet és szakember dolgozott a nyilvánosság elé dokumentumokon, szóval odatették a fejüket az illetékesek szépen. A cél eléggé egyértelmű, de engedjék meg, hogy kicsit emberközelibbé tegyük de az államelnöki hivatal bikkfanyelvét: képzett, okos fiatalokat neveljenek a jövő Romániája számára, ne olyan hülyéket például, amilyenek most rágcsálják a cerkavégeket a különböző minisztériumokban.

Na, végre valami klassz, mondhatná akárki. Ez az, a többnyire szélütött lajhársebességgel cselekvő Klaus Iohannis belendült! Azt hinnénk, mindenki tapsikolt a tervnek.

Nem. Nem mindenki. Például a bődületes beszólásairól elhíresült ex-tanügyminiszter, Liviu Pop nem tapsikolt. (Aki szeretne elmélyülni a fazon régebbi marhaságaiban, kattintson ide, ide, ide, ide.) Tudják, aki éppen idén júliusban majdnem megszerezte a doktori fokozatát. Csak majdnem, mert plágiumgyanú okán a (számára) örvendetes esemény elmaradt.

Nos, pont fix ez a Liviu Pop plagizálással gyanúsította meg Klaus Iohannist a közvitára bocsátott projekttel kapcsolatban. A Facebook-oldalán, persze. Imígyen:

„A közpénzekből finanszírozott Képzett Románia projekt eredményeivel kapcsolatban felmerül a plágium és a hamisítás alapos gyanúja. Ezennel felkérem K. W. Iohannis önjelölt csicskát, ellenőrizze és hozza nyilvánosságra a következtetéseket.”

Ennyi. Nem tudjuk, merre gurult Pop mester gyógyszere (bár egyre inkább arra gondolunk, sose volt neki), egy dolog azonban szinte biztos: az ilyen beszólásokkal hamarosan megszerzi a nagydoktorit. De nem intelligenciából. Ellenkezőleg.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29157
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.