News.ro
Akut
Szerző: Főtér.ro
2018. december 6. csütörtök, 12:05
Nincs, aki helyettesítse.

Lakat kerül két hétig a Buzău megyei Nehoiu kórházának gyermekgyógyászatára, mivel az egyetlen szakember szabadságra megy. Ebben az időszakban a sürgősségi eseteket a belgyógyászaton látják el, míg a súlyosabb problémákkal jelentkezőket a megyeszékhelyre küldik kivizsgálásra.

A kórház gyerekgyógyászatán két orvosnak kellene rendelnie, mivel 40-60 kis beteget utalnak be ide havonta. Sergiu Remisovschi kórházigazgató szerint az orvoshiány már nem az alacsony bérekkel, sokkal inkább az elavult infrastruktúrával és felszereléssel magyarázható.

A kórházban 13 orvos dolgozik, a gyermekgyógyászathoz hasonlóan a nőgyógyászaton és az onkológián is egyetlen szakember van.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29156
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.