Fent és lent
fsandor
2018. december 6. csütörtök, 12:51
Igaz, az idei legmagasabb szintjére helyezett USR rendelte a közvélemény-kutatást.

A pártok által megrendelt felmérésekkel mindig óvatosan kell bánni, azokkal mindenképpen, amelyek eredményét nyilvánosságra is hozzák, mivel ez is politikai kommunikációjuk egyik eszköze.

A legfrissebb közvélemény-kutatást az ellenzéki USR megrendelésére készítette az IMAS és bizony érdekes eredményei vannak.

A legszembetűnőbb az, hogy a PSD népszerűsége idén először csökken  25 százalék alá, ha csak 0,1 százalékponttal is. A másik érdekes száma a felmérésnek az USR 14,8 százaléka, ilyen magas ugyanis nem volt még ebben az évben az ellenzéki alakulat támogatottsága.

Itt vannak a felmérés eredményei, amelyek az USR szerint Liviu Dragnea pártelnök és a PSD „diktatúrájának végét” mutatják:

PSD – 24,9%
PNL – 23,3%
USR – 14,8%
ALDE – 11,7%
MRÎ (Dacian Cioloş pártja) – 8,2%
RMDSZ – 5,8%
PRM – 2,4%
PMP – 2,1%
PNŢCD – 2,0%
PRU – 0,3%
Más párt – 4,4%

A közvélemény-kutatás novemberben készült 1010 személy telefonos megkéredzésével, hibalehetősége +/- 3,1%.

Itt megtekinthető a pártok támogatottsága (2018-as havi mérések, IMAS).

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29158
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.