Illusztráció | Fotó forrása: ISU ALBA
Tanulmányi (tév)út
Timi
2018. december 4. kedd, 18:17
És mindenki úgy tesz, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mit állapított meg a tanfelügyelőség?

Ahogy várható volt, az Olt megyei tanfelügyelőség fegyelmi eljárást indított a vallás- és történelemtanár ellen, aki a decemberi kemény mínuszok ellenére szállásfoglalás nélkül indult útnak 22 gyerekkel Gyulafehérvárra. A fegyelmit nem ússza meg a dăneasai iskola igazgatója sem. A tanfelügyelőség nem is igazán dönthetett volna másképpen, miután a pedagógus felelőtlensége országos közfelháborodást váltott ki, és az oktatási miniszter is elmarasztalta az illetékeseket.

A tanfelügyelőség szerint a kirándulás megszervezése során

az iskola a legtöbb előírást tiszteletben tartotta, két mulasztást leszámítva:

  • a tanárnak szállást kellett volna biztosítania a gyerekeknek,
  • másrészt a 22 gyerek mellé szükség lett volna még egy felügyelő tanárra.

Bár azt gondolnánk, hogy minden osztálykirándulás alapfeltétele, hogy a gyerekeknek megfelelő körülményeket biztosítanak az utazás és a teljes kirándulás idejére, ezek a gyerekek egy hétórás vonatozás után az állomáson várták meg a reggelt, egész nap a hidegben tartózkodtak, csak egy bevásárlóközpontba és a templomba húzódtak be, ahol végül egyikőjükhöz mentőt kellett hívni, mert pánikrohamot kapott. A mentősök a gyereket kórházba szállították, a többieket is megvizsgálták, és a helyi főgimnáziumba kísérték őket, ahol pihenni tudtak.

Az egész esetben talán az a legmeglepőbb,

hogy a szülők a tanár és az iskola védelmére keltek, és nem értették, mi ez a nagy felhajtás az eset körül. Ők beleegyeztek abba, hogy ne foglaljanak szállást a gyerekek számára, mivel arra már nem lett volna pénzük. Azzal számoltak, hogy a kirándulók majd a hétórás vonatozás során kipihenik a fáradalmakat. A kórházba szállított kisfiú édesanyja pedig azt mondta, nem kellett volna kihívni a mentőket a gyerekhez, a kissrác két perc alatt magától megnyugodott volna.

A gyerekek végül vasárnap délután, épségben érkeztek haza. Valószínűleg ki sem derül, hogy milyen rémálomba illő kiránduláson vettek részt, ha a mentősöknek nem kell közbeavatkozniuk, és akkor a szervező vallástanár és az iskolaigazgató is megúszta volna fegyelmi eljárás nélkül.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29132

Beérkezett trackbackek

Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.