Népviseletbe öltözött román hazafiak zavarták meg a színházi bemutatót Sepsiszentgyörgyön

Rájuk kellett hívni a rendőrséget.
Hirdetés
A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu színház társulata épp a Székely Csaba „Nem kimondottan 1918” című drámáját készült bemutatni szombaton délután, amikor a színház előcsarnokába váratlanul betoppant egy román népviseletbe öltözött csoport, akik hazafias dalokat üvöltözve próbálták felhívni magukra a figyelmet.
 
A Maszol.ro szerint a rendbontók leghangosabbika azt kifogásolta, hogy a román történelmet megszentségtelenítik a románok hazájában. Anamaria Popa igazgatónő végül a kihívta a rendőrséget és arra kérte a váratlan vendégeket, hogy ne keltsék a gyűlöletet.
 
A portál úgy tudja, a kiabáló hazafiak brassói rendszámú buszokkal érkeztek a helyszínre, nem helybeliek voltak. Székely Csaba drámáját egyébként Cristian Ban rendezte román-magyar koprodukcióként.
 
Nem fogják elhinni, de a „Nem kimondottan 1918” bemutatása ellen egy bizonyos Dan Tanasă is panaszt tett korábban, aki kicsit sem örült annak, hogy a román társulat a centenárium napján egy magyar drámaíró komédiáját mutatja be az egyesülésről. 

 

Hirdetés