Betört egy román rendszámú busz ablaka Budapesten, az Antena 3 azonnal megnyomta a hergelőgombot

Nem zavarták a tények a hírtelevíziót.
Hirdetés

A tudatos magyarellenes uszítás tipikus példáját mutatta be (ismét) szombaton az Antena 3 hírtelevízió: „Incidens Magyarországon. Kövekkel támadtak rá egy román gyerekeket szállító autóbuszra Budapesten, épp a nemzeti ünnep alkalmával” címmel tálaltak egy hírt, de úgy, hogy kicsit sem zavarta őket, hogy a történtek köszönő viszonyban sincsenek a leírtakkal.

Miről is van szó: egy Râmnicu Vâlceáról érkezett autóbusz 43 gyereket és 5 felnőtt kísérőt szállított Budapestre, a járművet éjszakára egy stadion parkolójában hagyta a sofőr, reggel pedig észrevetette, hogy betört az egyik ablak. Ezt a fuvarozó cég ügyvezetője  Cătălin Balaiban mondta el az Observator TV-nek, hozzátéve, szó nincs arról, hogy az utcán, egy múzeum előtt kövekkel támadtak volna rá a járműre, mint ahogy azt az Antena 3 próbálta beállítani.

Cătălin Balaiban, a gyerekeket szállító cég ügyvezetője szerint egy múlatozó társaság rossz viccéről lehet szó, de megeshet, hogy egy másik autóbusz koccantotta meg a járművet. Az ablakot azóta már ki is cserélték.   

Hirdetés