Fotók: Bücs Levente Szabolcs/Facebook
DE CE MALL
gycsaba
2018. november 30. péntek, 17:10
Így tűntek el végül a történelmi motívumok a szatmári szupermarket díszítőelemei közül.
Ismerjük el, első ránézésre borzasztóan jó marketingfogásnak tűnt Decebal arcképével díszíteni egy megnyitás előtt álló bevásárlóközpont fémkerítését a centenárium felfokozott hangulatában. Szatmárnémeti első plázájáról van szó, amely – ha a Nagy Elrendező is úgy akarja – december 5-én nyílik meg, ami szuper hír. Úgy tűnik azonban, az ötletgazdák szó szerint lefújták a tervet, a színes kerítésről ugyanis a dák király arcképe hétfő óta eltűnt, azaz már csak egy szép nagy fül maradt belőle. A magyarázat egyelőre késik. 
 

 

Ami volt...

...és ami maradt. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29096
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.