Hazug és/vagy házasságtörő férjjel reklámozza a rendőrség a könnyített bírságbefizetést

De azért odaírta, hogy Ne tegyen úgy, mint Bujorel!
Hirdetés
Nyáron már kétszer is megírtuk, egyszer júliusban, egyszer augusztusban, hogy most aztán már tényleg jön a könnyített bírságbefizetés. Azaz ha megbüntet a rendőr, már nem csak két, hanem 15 nap áll rendelkezésünkre, hogy megússzuk a bírság felét.
 
Hiába született meg erről a törvény, mindaddig nem lehetett alkalmazni, amíg olyan jegyzőkönyveket nem nyomtattak a rendőrségnek, amelyeken már feltüntetik ezt a lehetőséget.
 
Végre megszülettek a kedvezményes 48 órát 15 napra növelő jegyzőkönyvek, de a hosszított kedvezményre további 60 napot kell várni, ilyen a bürokrácia. Hogy addig se unatkozzunk, a Román Rendőrség ma megmutatta a formanyomtatványt Bujorel Grăbiceanu (Sietős Bujorel) nevére kitöltve, akit azért „büntetett” meg, mert 75 km/órás sebességgel hajtott, és még telefonált is közben.
 
A rendőrség PR-osa Bujorel nevében dobta le a humorbombát, a fiktív gyorshajtó ugyanis azzal magyarázkodik a jegyzőkönyvben, hogy a szeretőjével telefonált, miközben sietett virágot venni a feleségének.
 
A kép mellett azért megjegyzik, ne tegyünk úgy, mint Bujorel, de persze nem egyértelmű, hogy a rendőrség a gyorshajtást, a vezetés közbeni telefonálást vagy a házasságtörést helyteleníti.
 

Hirdetés