Fotó: Mihai Vacariu videójából
Napi zoo
papmeli
2018. november 20. kedd, 18:03
Unja már a medvéket? Jönnek a rókák.

A napi medvés hírek után most a rókák követelik ki maguknak a médianyilvánosságot. Különben miért sétálgatnának fényes nappal a brassói Transilvania egyetem erdészeti karának udvarán? A ravaszdi legalább profiljához illő fakultást választott, valószínűleg élelmet keresett.

Brassóban már hagyománya van annak, hogy a vadállatok bejárnak a városba, a Rakodó negyedben évekig számítottak helyi látványosságnak a kukázó medvék, de már vaddisznó is megfordult a Cenk alatt.

Egyre gyakrabban látni rókát is a városban, arra is volt példa, hogy a ravaszdi kíváncsiságból egy kozmetikumboltba is beszimatolt, majd megijedt és elszaladt, még mielőtt a csendőrök elüldözhették volna.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28973
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.