Fotó: Pinti Attila/Székelyhon
hóhelyzet
gycsaba
2018. november 20. kedd, 12:02
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Tokkal-vonóval beköszöntött a tél az ország egy részében. Az elmúlt 24 órában legalább tíz megyében és a fővárosban is szükség volt a katonai tűzoltók segítségére a havazás és az erős, néhol viharos szél miatt: 46 elakadt gépkocsi, kisbusz és autóbuszt, illetve két mentőautót kellett „kivakarni” a hóból.
 
Hétfőn éjszaka Hargita, Kovászna, Buzău, Bákó, Botoşani, Konstanca, Iaşi, Neamţ, Vrancea, Tulcea megyében és Bukarestben riasztották a katonai tűzoltókat, a legtöbb esetben az útra dőlt fák, az úttestről kicsúszott járművek vagy ideiglenes útlezárások, forgalomkorlátozások miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező két hétben biztosan nem számíthatunk felmelegedésre, az ország nagy részén marad a téli hónapokra jellemző időjárás, éjszakai mínuszokkal.
 
Az elkövetkező 24 órában csak Moldvában várható havazás. 
 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28963
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.