Legyen tánc!
szabot
2018. november 18. vasárnap, 17:04
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.
Kolozsváron a legújabbkori népszokások szerint vasárnap délután látogatnak a legtöbben a plázákba, így a Györgyfalvi negyedben lévő Iulius Mallba is. Teljesen logikus tehát, hogy ha valaki valamit meg akar mutatni, akkor itt tegye, a pláza Starbucks és Pizza Hut közötti előterében. Most például kolozsvári néptáncosok azt,
  • hogy mennyire jól tudnak táncolni,
  • és hogy jövő hétvégén ezt a XV. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozón teszik.
Ez utóbbit plakátokon és szórólapokkal is népszerűsítették a táncos flashmob előtt és után. A néptánctalálkozó november 22-25. között zajlik, az előadásokat a Diákművelődési Házban tartják, az esti táncházakat a Heltai Folkkocsmában. Részletes program itt
 
A pláza tisztelt vásárlóközönsége végigmosolyogta az élőzenével kísért örömtáncot, a végén meg is tapsolta:
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28942
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.