Beszterce-Naszód megyei táj | Fotó: Mészáros Tímea
Medvebűnözés
Timi
2018. november 17. szombat, 16:37
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.

Szombaton egy vadászó társaság járta az erdőt Beszterce-Naszód megyében, a Fekete-domb térségében, amikor az egyik 39 éves résztvevőre rátámadt a medve. A nagyvad a férfi fején, arcán és mellkasán ejtett sebeket. A közelben lévő vadászok közbeléptek, kiszabadították a medve mancsai közül a társukat, és lelőtték az állatot. Az áldozatot egy menedékházhoz vitték, majd mentőt hívtak, számol be a Mediafax.

A Beszterce-Naszód megyei mentőszolgálat tájékoztatása szerint a férfi eszméleténél van, de mély sebeket ejtett rajta a medve, ezért a sürgősségi kórházba szállítják.

A Fekete-domb környékét Románia, illetve Európa medveparadicsomaként tartják számon, ahol a legtöbb medve él egy adott területre tömörülve. A Beszterce-Naszód megyei környezetvédelmi ügynökség idei felmérése szerint a megyében 634 medve lakik, miközben az ideális létszámuk 156 lenne. 2018-ban, egy év leforgása alatt 63 példánnyal nőtt a medvepopuláció.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28937
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.