Tovább röhögteti magát az állami tankönyvkiadó

Semmit nem tudtak fel- vagy bemutatni az ország legnagyobb könyvvásárán.
Hirdetés

A napokban zajlik a nagy hírű Gaudeamus Nemzetközi Könyvvásár Bukarestben, ahol egy valamit magára adó kiadónak illik megjelenni, természetesen külön standdal. Illetve illene, mert az államosított tankönyvkiadásért felelős Országos Didaktikai és Pedagógiai Kiadó szó szerint üresen hagyta a kiadványai számára előkészített standot, s képviselői már az első napon (szerdán) közölték a szervezőkkel, hogy ők inkább visszalépnek.

Nem fogják kitalálni, hogy a tankönyvkiadó vezetője, Mihaela Nistor mivel magyarázta a lépést. Hát azzal, hogy az emberei nagyon fáradtak, hiszen egész nyáron dolgoztak azokon a bizonyos tankönyveken, melyek közül, mint tudjuk, legalább három hemzseg a hibáktól. Korábban mi is írtunk arról, hogy az oktatási tárca a korábbi versenyhelyzet helyett tavalytól állami hatáskörbe rendelte a tankönyvkiadást. A döntést a szakmabeliek enyhén szólva szkeptikusan fogadták, és jó előre szóltak, hogy a monopólium gyenge minőségű kiadványokat fog eredményezni.

Igazuk volt: a hatodikosok történelem és földrajz tankönyve, valamint a biológia tankönyv tele van tárgyi és helyesírási hibákkal. A botrány később egyre dagadt, Mihaela Nistor igazgatónő pedig bejelentette: beperelik a hibáktól hemzsegő tankönyvek szerzőit, de azokat is, akik jóváhagyták a kinyomtatásukat, vagyis Országos Értékelési és Vizsgáztató Központ illetékeseit. Fárasztó volt, valóban.  

Hirdetés