piatalság bolondság
gycsaba
2018. november 15. csütörtök, 12:15
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.

Az Országos Közegészségügyi Hatóság nemrég közzétett felmérése azt mutatja, a romániai fiatalok aggasztóan korán kezdik az alkoholfogyasztást. A káros szenvedélybe való belekóstolás állítólag már a 10 éves korhatár alatt megtörténik, 16 éves korukra a fiúk 84 százaléka, a lányok 12 százaléka elkezdi a szeszelést. Tovább is van: ötből egy fiú azt vallja, 13 éves kora előtt legalább egyszer már be is rúgott.

A megkérdezettek azt állítják, leginkább kíváncsiságból és az önbizalmuk növelése céljából koccintgattak. A felmérésből kiderül még, a fiúk inkább sörpártiak, míg a lányok a töményebb italokat preferálják. Sorina Pintea egészségügyi miniszter korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt években fokozatosan nőtt az alkoholfogyasztás a fiatalok körében: 2009-hez képest például 20 százalékos növekedést mutatnak a felmérések.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28907
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.