Fotó: Kolozsvár hivatalos Facebook-oldala
Gratulálunk?!
papmeli
2018. november 14. szerda, 17:22
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.

Pedig a kincses város vezetése csak egy nappal korábban, hétfőn vette át Bukarestben, a Román Atheneumban a kiváló közszállításért és mobilitásért járó díjat a Romániai Megyeszékhelyek Egyesületének gáláján. Igaz, olyan vetélytársai voltak, mint Focșani és Suceava. „Kolozsvár az első romániai város, melynek sikerült bevezetnie a városi közszállításba az elektromos autóbuszokat” – konstatálta a díj átvételekor Dan Tarcea alpolgármester.

 

A díjjal Emil Boc polgármester is eldicsekedett Facebook-oldalán, sőt, még a reklámvideót is csatolta hozzá. Mint írta, a jelenlegi 11 elektromos busz mellé még újabb 30-at vásárolnak uniós támogatással. Jelenleg sem rossz az arány, a közszállítási járművek egyharmada nem szennyez, fűzte hozzá. Arra is törekszenek, hogy a legújabb technológiákat alkalmazzák és növeljék az utasok biztonságát.

De új járatokat is bevezetnek majd azokba a városrészekbe, ahol jelenleg nincs, vagy hiányos a közszállítás. És még sok mindent terveznek, de ezt most nem soroljuk fel. Annyit még igen, hogy Boc szerint a lakosság igényeit, meglátásait is figyelembe veszik a közszállítás fejlesztésekor. Úgyhogy leírjuk mi is a panaszainkat – sok lakos a poszt alatt, hozzászólásban tette – hátha értő fülekre találnak.

Annak, hogy vannak elektromos buszok, nagyon örülünk, de nem ártana klónozni őket, és az említett számnál jóval többet beszerezni. Mivel a forgalmas órákban ugyanolyan nehéz feljutni rájuk, mint Szüsziphosznak a hegyre. Ha mégis sikerül, jön a következő bökkenő: hogy fogok leszállni?

Így történt a tegnap este hat óra után is, amikor a 30-as útvonalán kúsztunk fel az oly sokat dicsért elektromos buszra. Miután nagy nehezen feljutottunk, és sűrű elnézések közepette, két embert félretolva megkapaszkodtunk, eszünkbe jutott: innen ki is kell jutni! Ez bravúrosabb akció volt: egy 70 év fölötti nénit kellett összelapítani és egy nyolcéves gyereket leszállítani hozzá.

De sikerült. És még díjat sem kaptunk érte!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28896
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.