Szúrta a szemét
gycsaba
2018. november 14. szerda, 09:04
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.

A gyergyószentmiklósi ügyészségen panaszolta be Dan Tanasát a város polgármestere, Nagy Zoltán és Mezei János volt városvezető, illetve nyolc másik személy (volt és jelenlegi MPP-s képviselők), miután a magyarellenes akcióiról híres provokátor mindenféle képtelenségekkel vádolta meg a város vezetőit a blogján – írja a Székelyhon.

Dan Tanasă egy szeptemberi keltezésű írásában megjegyzi, „közterületen tűzte ki Gyergyószentmiklós polgármestere azt a lobogót, amelyet 1941-ben a II. bécsi döntés után fogadtak el a város zászlajának, amikor a várost elfoglalták Horthy Miklós admirális seregei”. Ez egyébként jelenleg is a város hivatalos lobogója.

Ebből hősünk azt a következtetést vonta le, hogy Nagy Zoltán polgári párti polgármester nem rejti véka alá a vágyát, hogy az általa vezetett város Magyarországhoz tartozzon. „Gyergyószentmiklós önkormányzata az RMDSZ és az MPP irányításával folytatja a Horthy Miklós által elindított harcot” – így Dan Tanasă.  A gyergyói elöljárók egyébként a diszkriminációellenes tanácsot is megkeresik panaszukkal. 

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28888

Beérkezett trackbackek

Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.