Épül a kolozsvári karácsonyi vásár | Fotók: Szabó Tünde
A Főtérről jelentjük
szabot
2018. november 13. kedd, 15:10
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.

A Főtér vált Kolozsvár egyik legkevésbé sétálható részévé. Pár nappal ezelőtt alig látszott, hogy hozzákezdtek a karácsonyi vásár kiépítéséhez, ma már felállították a tavalyi fehér házikók egy részét a nyugati oldalon, párat a keleti és a déli oldalon. 

Épül a karácsonyi vásár

Mivel egyszerre építik a házikókat és a korcsolyapályát, és közben biztonságosan igyekeznek felállítani a központi füzértartó oszlopot és tartozékait, most épp deszkák és biztonsági szalagok akadályozzák a két legfőbb főtéri tevékenységet: a gyors áthaladást a lehető legrövidebb úton, illetve az elmélyült bámészkodást. Vagyis korzózni most ne a Főtérre tessék jönni.

Épül a karácsonyi vásár Kolozsváron

A karácsonyi vásár november 23-án nyílik, és ha most az építőtelep lepi el a teret, onnan kezdve egymástól nem férünk majd, de majd sokat mosolygunk, miközben a borsos árú szénhidrátokon legeltetjük a szemünk, és a hátizsákunkkal verjük ki egymás kezéből a forralt bort. :D

És igen, jól látják, korcsolyázni idén is Mátyás király körül fogunk. Tavaly nem lett tőle semmi baja a szobornak, idén is elővigyázatosságra számítunk.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28881
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.