Tăriceanu ügyészköztársaságozott egy kicsit a tévében

A szenátus elnökének ismét meggyűlt a baja a DNA-val, ezért elmagyarázta, mi a baj az országgal.
Hirdetés

Romániában ügyészköztársaság van, ahol az ügyészek döntik el rendszerint, hogy ki nyeri a választásokat: nem nyúlnak bele a voksolás folyamatába, egyszerűen félreállítják az ellenfeleket – állítja ezt Călin Popescu-Tăriceanu, akinek ismét meggyűlt a baja a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA), ezért a kormánykoalíció kedvenc hírtelevíziójában, a România TV-ben magyarázta el ismét, hogy is állnak a dolgok abban az országban, ahol ő a szenátus elnöke.

Tăriceanu ellen a DNA bűnügyi kivizsgálást kért nemrég, miután azzal gyanúsítják, hogy miniszterelnöksége idején közel 800 000 dollárnyi anyagi juttatást kapott 2007-2008-ban egy osztrák cégtől. A felsőház elnöke most azt mondja, a DNA eljárása teljes mértékben politikai indíttatású, az a cél, hogy az ügyészek „lerombolják a választók bizalmát”.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségénel (ALDE) elnöke szerint az ügyészségi eljárásra valószínűleg azért volt szükség, mert pártja megduplázta a szavazóbázisát az elmúlt két évben, másrészt egy friss közvélemény-kutatásban két százalékkal megelőzte Klaus Iohannis államfőt a népszerűségi listán. 

Hirdetés